Ulice: Šimon se dostává pod fyzickou palbu spolužáků. Proč však dál šikanu tají?

Ulice: Šimon se dostává pod fyzickou palbu spolužáků. Proč však dál šikanu tají?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon se jako statečný kluk brání, ale na přesilu dvou starších kluků je krátký. Ti přitvrzují a od slovních legrácek přejdou na fyzické útoky. Lumír si užil báječný víkend po boku Kateřiny a Alexe. Další jejich sbližování se však vůbec nepovede. Štěpánek se ve 4336. dílu znovu objevuje.

Šimon má eminentní zájem na tom naučit se střílet. Tlačí na Jirku, aby šli na střelnici co nejdříve. Celý víkend trávil díváním se do telefonu, jestli nedostal nějakou další zprávu podobnou té páteční. Spolužáci mu totiž dali dost ostře najevo, že ty schované boty mu nedarují. Hned v pondělí ráno si na něj počkají na ulici, seberou mu batoh, z něj svačinu a upozorní ho na „pokutu“ za schované boty a vysvětlování rodičům.

Šimon se snaží bránit, ale má to marné. Jeden ze spolužáků ho na zemi kopne do boku a vysvětluje mu, že si to zavařil. Teď bude platit. Michal se dozví od kamaráda, že tihle dva ráno někoho zmlátili, a tak ho napadne, jestli to náhodou nebyl Šimon. Ten mu to odkýve, ale nechce s tím ani přes Michalovo naléhání nic dělat. Později nemá chuť jít s mámou a Jirkou ani do kina a těm dvěma se jeho chování vůbec nezdá. Mají jít totiž na film, který chtěl Šimon moc vidět. U večeře také neřekl ani slovo. Gábina si dělá starosti. Jirku napadá, jestli Šimon nemá novou lásku…

Zdroj: TV Nova

Lumír si pochvaluje strávený víkend s Drozdy a Kateřinou. Vypráví Vendule a Máriovi, jak se to s Kateřinou a Alexem posouvá dobrým směrem. Mário je lačný po informacích šmajchlovacího typu. Lumír ho však vyvede z omylu. Měli s Kateřinou oddělené chatky. Protože je ale všechno tak krásně rozjeté a železo je potřeba kout, dokud je žhavé, napadne Lumíra pozvat Kateřinu na večeři k nim domů.

Na večeři pozve jako součást rodiny i Ingrid, která se chopí vaření. Bude dělat francouzské brambory, které má Alex hodně rád. Neměla to ale být večeře pro Kateřinu? Ta pozvání přijímá a moc se těší. Kdo však z její návštěvy nebude mít radost, bude Alex. Lumír s Kateřinou si to asi malovali až moc narůžovo. Lexík se odmítá Kateřině věnovat a raději pomáhá Ingrid s prostíráním. Ani štrúdl, který pro něj Kateřina přinesla, si nevezme a raději jde spát. Lumír chce za ním vyběhnout, že mu tohle chování nebude trpět, ale Kateřina ho zastaví, ať ho nechá být, a sama vyklízí pole. 

Zdroj: TV Nova

Karla jde ráno navštívit Bruna a jeho zajímá, jestli už jí dal Jakub pokoj. Karla říká, že ano, i Věra se s ním už přestala scházet, takže je snad všechno na dobré cestě. Tím to ale šeredně zakřikne. Věra za ní přijde s tím, že jí Jakub Štěpánek pořád volá a uhání ji. Necítí se v téhle situaci vůbec dobře. Karla jí poradí, aby si zablokovala jeho telefonní číslo. Tak ji nebude moct kontaktovat. Věra souhlasí, ale Štěpánek si k ní stejně najde cestu. Už ten samý den se objevuje u nich před domem.

Zdroj článku:
  • Autorský text