Martin Finger má dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že představitel Evžena z Ulice oslaví?

Martin Finger má dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že představitel Evžena z Ulice oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Martin Finger se v Ulici objevil díky své seriálové dceři Adrianě Peškové (herečka Šárka Vaculíková), která se po smrti své mámy rozhodla najít svého tátu. A i přesto, že se Adriana z Ulice zcela vytratila, on v ní působí dál a prošel si ledasčím.

Evžen se v Ulici objevil proto, aby porazil svého démona

Když se Adriana Pešková maličko uklidnila a po smrti své matky Kláry Peškové se usadila vedle realitního makléře Eddieho, zjistila, že se cítí být nekompletní. Přišla na to, že aby zjistila něco o sobě samé, potřebuje najít svého otce, o kterém však její matka nikdy moc nemluvila. Nebylo to lehké, ale v době sociálních sítí se jí to přece jen podařilo. Po dlouhém hledání, při kterém kontaktovala a seznámila se s více muži, konečně našla svého pravého tátu. Že by snad z něj byla nějak nadšená, to se říct nedá. Evžen Šmíd, jak si říkal, byl totiž velký pijan.

Na Adrianu byl jízlivý a ona myslela, že to bude její první a poslední schůzka s jejím tátou. Jenže pak se vyhecovala k dalším a dalším schůzkám, ačkoliv jí to bylo velice nepříjemné. Nějakým způsobem zabrnkala na Evženovu strunu. Sblížili se a Adrianě se dokonce podařilo Evžena přesvědčit, ať nastoupí do léčebny pro závislé. Nejspíš měl Evžen pití dost, protože z léčebny vyšel jako nový člověk. Neříkáme, že nikdy nesklouzl zpátky k alkoholu. A ne jednou ho k tomu svým chováním přinutila sama Adriana.

Díky ní však získal nový smysl života, a tak se opravdu začal snažit. Kromě Adriany se seznámil také s jejím dědou a Amálkou. Ti se k Evženovi zprvu stavěli velice chladně. Po delší chvilce, nejspíš když jim ukázal, že to s abstinencí myslí vážně, si k němu ale našli cestu. 

Evžen Šmíd do Ulice nastupoval jako troska, která v životě přišla o vše, co se dalo. Nejspíš by se propil do konce života, kdyby si ho urputně nevyhledala Adriana Pešková. Sympatická dívka, která o sobě tvrdila, že je jeho dcera. Dobře, že si tehdy Evžen dal říct. Adriana mu totiž do života přinesla moc dobrého.

S Blankou si prošli peklem, aby se k sobě zase vrátili. Zdroj: TV Nova

A pak Evžen potkal lásku svého života

Evžen nepatří k těm mužům, kteří by nutně po svém boku potřebovali ženu. To však ale neznamená, že by se kolem něj ženy nemotaly. Právě naopak. Za své působení v Ulici se dal dohromady s Blankou, později velmi krátce tvořil pár s Kateřinou a oči na něj dělala také Vanda. Jenže se ukázalo, že jeho životní láskou je Blanka. S tou si prošel další těžkou životní zkouškou, když Blanka propadla alkoholu. V tu chvíli věděl, že se s démonem musí poprat sama od sebe, a tak se od ní účelně vzdálil.

Když pak Evžen odjížděl do Austrálie, vypadalo to, že to je konec jeho dějové linky v Ulici. Pak se ale nečekaně vrátil a stanul Blance před dveřmi. Od té doby s Blankou bydlí, a dokonce se hodně angažuje na statku. Evžen je totiž nejen rovný a pohledný chlap, nýbrž je i velmi šikovný a pracovitý. 

Herec 16. prosince oslaví své 52. narozeniny.

Zdroje článku: