Odstěhují se Blanka s Evženem na statek a odejdou z Ulice?

Odstěhují se Blanka s Evženem na statek a odejdou z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Něco končí, něco jiného začíná a něco bohužel stále pokračuje. Ve 4351. dílu Gábina dostává svou první várku oblečení na rozjezd nového podnikání a také pořádný přísun emočních výbuchů ze strany jejího syna. Magdu znovu kontaktuje paní Koláčková a Šimon se bojí vyjít z domu.

Kdy teror vyvíjený na Šimona konečně skončí? Gábina se mylně domnívá, že je Šimon ve stresu z matematického testu, který ho v pondělí čeká ve škole. Nachytá ho bdícího pozdě v noci v posteli se sešitem v ruce.

Gábina se ho snaží podpořit, že není důvod, aby se učil do noci. I kdyby dostal špatnou známku, svět se nezboří a o život také nejde. Jenže ono jde. Šimon se rozhodně neučí matematiku a rozhodně není nervózní z písemky. Bojí se jen pomyslet na to, že má jít ráno do školy, že na něj znovu budou čekat Roman s Viktorem a budou ho trestat a nutit do meziškolních zápasů. 

Roman, Viktor, Šimon
Zdroj: TV Nova | Roman, Viktor, Šimon

Šimon vyjíždí po Gábině, po Jirkovi, svědkem toho budou i Mastný s Pumrovou, když se všichni scházejí v hospodě na něco dobrého. Milena se o vnuka začíná hodně strachovat a stojí si za tím, že se Šimon změnil po nástupu na místní školu.

Gábina to přisuzuje pubertě. Několik věcí jí však nejde do hlavy. Přece puberta nemůže zastínit všechen Šimonův smysl pro humor a radost ze života – z hraní her, z dělání si legrace z ostatních, ze stýkání se s kamarády. Od Ivy Klímové se Gábina dozvídá, že Michal na Šimona čekal a on se ani neozval, že nedorazí. Gábina se tomu hodně diví, protože jí Šimon tvrdil, že má jiné plány Michal. 

Paní Koláčková znovu kontaktuje Magdu. Její maminka, která byla blízkou přítelkyní té Magdiny, pomalu odchází a chřadne. Paní Koláčková by si ji ráda vzala domů, ale hlavou se jí honí spousta pochybností, jestli je to dobrý nápad. A také se toho velmi bojí. Ráda by proto znala Magdin názor, protože si něčím podobným sama prošla. Magda jí v tomhle nemůže radit, i když by jí ráda pomohla.

I Magda však přemýšlí nad životem. Naštěstí nad mnohem odlišnou a jistě příjemnější záležitostí. S Prokopem spolu tvoří pár, ale pořád mají oddělené byty. Prokop Magdě dokonce přinese tašku s jejími věcmi, které u něj zapomněla. Jenže ona je tam nezapomněla, ona si je tam nechala schválně. Když Prokop později naopak opouští její byt, je Magdě najednou nějak smutno. 

Magda s Tomášem
Zdroj: TV Nova | Magda s Tomášem

Evžen zůstává na statku i po víkendu, aby postavil oplocení pro ovce. Blanka o tom vypráví Kristýně a Adamovi, když je oba povolá do služby na loupání a krájení jablek. Z jeho nápadu chovat ovce není výrazně nadšená, ale s Evženem se naplno pustili do společného života, který zahrnuje i starost o statek.

Protože je však Evžen zapálený do kutilství a prací okolo domu, zahrady a podobně, napadne ho, že si s Blankou pořídí ovce, aby jim spásaly zahradu. Jim tak odpadne starost se sekáním a můžou se věnovat dalším nebo příjemnějším aktivitám. Evžen se vzdal jeho domku, ve kterém bydlel a nastěhoval se nastálo k Blance. Teď se společně začali starat i o statek, kam spolu o víkendech vyrážejí. Byt v Praze je přece jen trochu těsný pro čerstvě kvetoucí lásku, když ho sdílejí ještě s Kristýnou. Co myslíte, rozhodnou se nakonec Blanka s Evženem odstěhovat na statek natrvalo? 

Zdroj článku:
  • Autorský text