Roman a Viktor jdou za hranu. Nutí Šimona klečet a prosit. Naštěstí se v páteční Ulici podaří i jedna krásná velká věc

Roman a Viktor jdou za hranu. Nutí Šimona klečet a prosit. Naštěstí se v páteční Ulici podaří i jedna krásná velká věc
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Páteční Ulice bude nabitá emocemi. O ty velmi negativní se bohužel znovu postarají spolužáci Šimona. Ve 4350. dílu se ale povede i jedno úžasné překvapení, o které se postará malý Alex.

Poslední společná akce nachystaná pro Kateřinu s Alexem Lumírovi vyšla. Vzal je oba na výpravu a užili si krásné odpoledne. U večeře Alex o Kateřině dokonce hezky mluvil a vyprávěl Ingrid, že musí zítra Kateřině ukázat knihu o stopování. Lumír se bojí jediné věci, že Alexe nadšení do pátku přejde. V ten den by totiž jeho maminka měla narozeniny. V pátek Alex kreslí Světlaně obrázek a jde s tátou na její hrob, aby jí dal kytku. Je z toho přirozeně velmi smutný. Odpoledne chce proto zůstat s Ingrid doma, za Kateřinou nechce. Ingrid ho nijak nepřemlouvá a raději ho drží v objetí. Lumír jí to trochu vyčte, protože má za to, že mu mohla zkusit domluvit.

Zdroj: TV Nova

Ingrid se rozleží v hlavě, co jí Lumír řekl a zkusí si s Alexem promluvit. Vysvětluje mu, že může mít rád i Kateřinu, že tím maminku nezradí, ani nenahradí. Jeho maminka by jistě byla ráda, kdyby měl novou kamarádku. Lexík si vyčítá, že když bude mít rád Kateřinu, nebude tak mít rád maminku. Ingrid ho ujišťuje, že tak to vůbec není, že se nemusí bát. Navnadí Lumíra, aby si s Alexem opatrně promluvil. Když Ingrid odejde do práce, mají oba příležitost být jen spolu.

Lumír Lexíka ujišťuje, že udělá všechno pro to, aby byl šťastný. Alex na to překvapivě zareaguje tak, jak to děti občas umějí. Dokážou dospělé šokovat tím, co se jim honí hlavou a co nahlas vysloví. Alex tátovi řekne, ať se nenaštve, ale že chce jít za Kateřinou do hospody na palačinku a ukázat jí tu knížku. Nic hezčího si tenhle den Lumír nemohl ani přát slyšet. 

Gábina je plná euforie. Podepsala smlouvu na dodávky oblečení ze second handu, které bude přešívat a následně prodávat. Gábina se proto po hlavě vrhá do nového podnikání. Nadšení jí však kazí Šimon, který v pátek ráno nechce jít do školy, protože ho bolí břicho. Kazí není úplně to nejvhodnější slovo, spíš Gábinu zaráží, jak se k ní Šimon najednou chová. Nechce ho nechat doma, nabádá ho, ať to ve škole zkusí, a kdyby se mu udělalo špatně, hned pro něj přijde. Šimon se už v tom okamžiku třese strachem, co ve škole nastane, ale s naštvaným obličejem a poznámkami odchází. 

Roman s Viktorem donutí Šimona kleknout na kolena a prosit je, ať ho neposílají rvát se s ostatními kluky. Šimon prosí, škemrá, klečí, ale spolužáci se jeho ponižováním jen pobaví a řeknou mu, že to má marné, mají na něj vsazeno. Šimon má takový strach, že se po škole schová a potom vyskočí z okna, aby utekl. 

Zdroj: TV Nova

Odpoledne se Šimon chystá za Michalem, ale před domem na něj čekají Roman s Viktorem a chtějí mu dát nářez za to, že jim utekl. Šimon zaleze zpátky do domu a mění své původní rozhodnutí, kdy nechtěl s dědou hrát hry na počítači, protože byl domluvený s kamarádem. Najednou se vrací domů s tím, že Michal jeho návštěvu odvolal, a tak by rád strávil celý víkend s dědou a babičkou. Mastný má radost a hned se zvedá, že půjdou. Šimon ho však zastaví, protože si vzpomene, že vlastně musí udělat ještě něco do školy a má hlad. Je to však jen záminka.

Zdroj článku:
  • Autorský text