Co Ingrid cítí doopravdy? Touží po hezké rodině a Kateřina jí do toho hodila vidle

Co Ingrid cítí doopravdy? Touží po hezké rodině a Kateřina jí do toho hodila vidle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ingrid si s Lumírem a Lexíkem vybudovala možná netradiční, ale funkční rodinu, kterou si zamilovala. Kvůli Kateřině teď hrozí, že ji bude muset opustit. S podobným vývojem událostí měla počítat, přesto ji pořádně zaskočil. Uvolní Kateřině pozici, nebo snad bude o Lexíka bojovat?

Co Ingrid říká a co si skutečně myslí?

Ingrid a Lumír se na samém začátku společného bydlení dohodli, že pokud si v budoucnu jeden z nich najde nový vztah, ten druhý mu nebude stát v cestě a působit komplikace. Když teď ale došlo na lámání chleba, Ingrid najednou netuší, co si počít. K Lumírovi a Lexíkovi totiž mezitím stačila přilnout natolik, že je pokládá za vlastní rodinu.

Je pochopitelné, že Kateřina touží učinit ve vztahu s Lumírem další krok kupředu. A logickým krokem by bylo společné bydlení. Samozřejmě ale nechce bydlet i s Ingrid, která tak musí odjet zpátky do Málkova nebo si najít jiný byt v Praze. S tím vším měla Ingrid počítat, ale nyní se odvolává na to, že Lexík je na ní závislý a že by mu hrozně ublížilo, kdyby jej ze dne na den opustila podobně jako Světlana. Není to ale ve skutečnosti tak, že ona je závislá na něm? Na Lumírově synkovi, kterého už označuje jako „svého chlapečka“?

Ingrid toho Lumírovi hodně obětovala

Vendula chápe pocity obou stran. Rozumí tomu, že Kateřina chce začít bydlet s jejím tátou, aby vůbec měli šanci na společnou budoucnost. Stejně tak si ale uvědomuje, že Ingrid v Málkově všechno opustila, aby mohla přijet do Prahy a pomoct Lumírovi s Lexíkem v době, kdy na tom byli všichni kvůli smrti Světlany nejhůř. Totéž synovi ustavičně připomíná i Vilma, která by byla nejradši, kdyby Lumír odkopl Kateřinu a začal chodit s Ingrid. Bez ní by ty poslední roky sotva zvládli. Zvykli si na sebe, pomaloučku a polehoučku se přes tu bolest dostali a začali mít znovu radost ze života.

A zničehonic má být Ingrid nucena svůj nový život opustit? Kateřinin postoj respektuje a tváří se, jako že ho přijala. Že to nedorozumění, které mezi nimi vyvstalo, si už vyříkaly a nadále budou kamarádky. Jaká je ale pravda skrytá kdesi pod vyrovnaným povrchem? Jak Ingrid celou situaci prožívá doopravdy?

Vendula se snaží tátu povzbudit. Zdroj: TV Nova

Lumír je bezradný. Opustí ho Kateřina?

Lumír se v tom také motá jako v začarovaném kruhu. Ví, že nastalý problém je potřeba řešit, zároveň by si nerad někoho rozhádal. Nechce přijít o Kateřinu, ale nemůže ani připravit Lexíka o Ingrid. Něco však v dohledné době udělat musí, jinak by se taky mohlo stát, že ztratí všechno.

Ingrid narychlo odjede do Málkova, údajně za nemocným synovcem, ale není to spíš tak, že raději uvolňuje místo Kateřině? S tou se mimochodem rýsuje na obzoru velká hádka. Bude to nakonec paní hospodská, kdo Lumírovi usnadní rozhodování náhlým rozchodem? Tomuhle vztahu věnovala už hodně sil a trpělivosti, ale i její nervy musejí někdy rupnout…

Na oslavě panuje pohoda, ale je to klid před bouří? Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text