Šárka Ullrichová z Ulice má dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?

Šárka Ullrichová z Ulice má dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici platí za jednu z nejvýraznějších postav, ačkoliv se v ní už dávno neobjevuje. Řeč je o herečce Šárce Ullrichové, která už 10. prosince oslaví své 48. narozeniny. Herečce přejeme hodně zdraví, nové role a snad i návrat do Ulice? 

V Ulici od jejího samotného začátku 

Herečka Šárka Ullrichová měla to štěstí, že si v Ulici vytáhla velmi výraznou a hlubokou roli Zuzany Hrubé, jejímž prostřednictvím upozorňovala na problematiku závislosti na drogách v souvislosti s péčí o nezletilou osobu. Tou nezletilou osobou byl herec Matyáš Valenta, který se stal dětskou hvězdou, která v seriálu vyrostla. Příběh Zuzany byl zapeklitý a na začátku vypadalo, že se tato mladá žena, která propadla závislosti na tvrdých drogách, nedožije příštího dne. V průběhu seriálu však šla do sebe, a dokonce zapracovala na tom, aby se pokusila získat svého syna Frantu, o kterého kvůli drogám přišla, znovu do péče.

Díky drogám přišla Zuzana o syna Frantu, kterému poskytl domov Bedřich s Aničkou. Zdroj: TV Nova

To se jí sice nepodařilo, ale i tak měla obrovský důvod slavit. Potkala se totiž s Aničkou, která jí společně s Bedřichem umožnila jejího syna pravidelně vídat. Díky tomu si Zuzana k synovi znovu našla cestu a i on ji vnímal jako svou mámu. Byly to tehdy opravdu silné okamžiky. Zase tak milostiví však scenáristé k Zuzaně nebyli.

Své chyby z mládí Zuzana zaplatila pohlavně přenosnou nemocí HIV, kterou chytila, ale kterou se jí pomocí lékařů podařilo dostat pod kontrolu. Dokonce se později ukázalo, že ani tato strach vzbuzující nemoc není důvodem pro to, aby svůj život Zuzana nežila naplno. 

Postava Zuzany Hrubé je jednou z nejkomplikovanějších a zároveň nejbarvitějších v seriálu. Prostřednictvím Zuzany scenáristé poukazují na řadu problémů, o kterých se zase tolik nemluví. Jako první postava například Zuzana diváky seznamovala s nemocí aids, kterou trpěla. Díky tomu mohli diváci proniknout hlouběji do této problematiky.

Když se chce, najde se princ na bílém koni i pro feťačky a příšerné matky

Příběh Zuzany Hrubé v Ulici má nečekané vyústění. Žena se ze závislosti dostává a hnacím motorem pro to jí je samozřejmě syn Franta. Toho zpátky do péče sice nezískává, ale může být naprosto vděčná za to, že ji Franta bere a tráví s ní čas. Chybu, že kvůli své mladické nerozvážnosti přišla o to nejcennější, co v životě měla, si Zuzana nejspíš nikdy nepřestane vyčítat. To však ještě neznamená, že její život skončil. Ukazuje se totiž, že princi na bílém koni jsou k mání i pro feťačky a příšerné matky.

Později, když už je Zuzana vyrovnaná a seká latinu, se v Ulici objevuje Max. Ten, ačkoliv má ve Francii milenku, se do Zuzany zakouká a naprosto propadne jejímu kouzlu. Ani ona nemůže z Maxe spustit oči. Její nemoc ji však brzdí v tom, aby Maxovi skočila kolem krku. To se ale nakonec děje a příběh Zuzany Hrubé končí tak, že s Maxem odjíždí do Francie. 

Zdroje článku: