Ordinace v růžové zahradě 2: Nejlepší díl letošního roku je tady a jedno oko nezůstane suché

Ordinace v růžové zahradě 2: Nejlepší díl letošního roku je tady a jedno oko nezůstane suché
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud si některá postava zaslouží najít konečně klid, je to určitě Radka. V okamžiku, kdy jsme se s ní minulý díl loučili, neměla pro svou hru o svobodu rozdané ty nejlepší karty, ale Zitino špatné svědomí, které ji přivedlo k přiznání na policii mohlo vše zvrátit. Kdyby případ nevedla Šachlová!

Ondra se zotavuje Aleně před očima

Mladý milenec Aleny Mázlové se po operaci dobře zotavuje a šťastná Alena už se nemůže dočkat, až si Ondru bude smět odvést domů. A dočká se brzy. Při odchodu z nemocnice se ještě Ondra dozvídá výsledky z laboratoře a jsou to dobré zprávy. Nádor, který mu rostl na plicích nebyl tak nebezpečný, jak se všichni obávali.

Dobré zprávy se musí oslavit, a tak je u Mázlů i malý mejdan, který si užívají hlavně děti. Miky se o Ondru bál, protože si moc dobře pamatoval, jak zemřela jeho matka. Zastavil se i Jakub, který už se definitivně smířil s ním, že mu kamarád chodí s macechou.

Šéf kriminalistů Rada rozhodl, že ani Radka, ani Zita nemusí být během vyšetřování ve vazbě, protože nehrozí, že by chtěly pokračovat v trestné činnosti nebo utíkat.

Problémem v jejich případů je vyšetřovatelka Šachlová, která už si udělala názor a je s ní jen těžké pořízení. Ani její šéf se s ní nechce dostat do sporu, a proto ji případ vrátil, když viděl, jak je sveřepá.

Jenže teď je to problém. Hanák sice přinesl další stopu, která by mohla vést k svědectví další ženy, která si možná prožila s Rennerem znásilnění, ale Šachlovou to nezajímá. Ta chce hlavně dostat do vězení Radku. Ani Zita Hanáková nemá nejlepší vyhlídky, jak se Rada svěřil Hanákovi.

Konečně je Šachlová ze hry

Zvrat v případu nastane vlastně úplnou náhodou. Hanák si uvědomí, že Radka měla na střeše chytré hodinky. To ostatně Šachlová použila proti ní, když dokázala z aplikace na běhání určit, že byla Radka v okamžiku Rennerova pádu na střeše. Jenže hodinky toho zaznamenaly mnohem víc a Hanákovi došlo, že by podle tělesných funkcí, které hodinky zaznamenávají, mohlo být snadno prokazatelné, že byla Radka v bezvědomí. To by byl poměrně jasný důkaz, že mluví pravdu.

A rovnou své poznatky řeší s kriminalistou Radou. Naštěstí hodinky zůstaly na policii jako důkaz, a tak jejich data lze použít. Šachlová se ale hodně naštvala, protože takový důkaz se jí moc nehodil, a dokonce požádala o přeložení. Uvolněné místo nabídl šéf oddělení Sandře, ta ale nad návratem k policii váhá.

A na co se těšit příště?

U Aleny v ložnici bude v posteli těsno. Vrátí se jí do postele Čestmír. Bohužel jen ve snu. Vdova však usoudí, že už by konečně měla manžela nechat oficiálně prohlásit za mrtvého, aby ji přestal strašit.

Zdroj článku: