Středeční MasterChef: Fintil Jakub si na líčení očí a lakování nehtů načerno dal záležet, ale moc to nezabralo

Středeční MasterChef: Fintil Jakub si na líčení očí a lakování nehtů načerno dal záležet, ale moc to nezabralo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ozdobou soutěže je Betty na balkóně, která se zlatou kartou od prvního okamžiku sledovala klání svých soupeřů. Z úspěchů se radovala a prohry mnohdy nesla mnohem hůř než soutěžící dole u sporáků.

Porotce už známe ze všech stran, spižírny a sponzory také. Jen o tom připravovaném jídle víme stále málo. Kamera skáče sem a tam a místo zručných rukou a sledování přípravy se díváme na úšklebky Forejta a opocená čela soutěžících.

Druhá polovina účastníků soutěže dostala rovněž dvě možnosti, jak zabojovat o zástěru a místo v TOP 16. Bylo na každém soutěžícím, aby si vybral, zda se předvede v lepším světle, když využije na přípravu jídla 90 minut anebo pouhých 45 minut.  Kratší lhůtu ovšem kuchařům vynahrazovala spižírna s velice nadstandartním sortimentem surovin. Tři soutěžící, kteří si vzali delší lhůtu, se museli spokojit s méně štědrou nabídkou potravin, ze kterých mohli vybírat. Trochu znevýhodnění byli i v tom, že začali vařit dříve, a tak jim ostatní koukali pod ruce.

Když přišla řada na druhou skupinu, u spižírny byl pěkný nával a každý si pro sebe chtěl vzít to nejlepší.

Martin se nezapomněl opět na kameru zmínit, že mnoho ze surovin ještě neměl v ruce, protože je z toho dětského domova. Někdo by mu měl říct, že ani běžná rodina nemá na na stole denně holoubata, lososa nebo humry. Už je s tou sebelítostí trochu otravný.

Besky, vítězka minulé soutěže MasterChef a porotci, zdroj: TV Nova

Nakonec všichni dostali, co potřebovali, nože kmitaly a pánve na ohni prskaly. A všichni vařili zajímavé pokrmy. Pečené hovězí Petry, která si zvolila 90 minutový souboj, vypadalo dobře, jen porota měla výhradu, že mohla zkusit něco složitějšího. Ondra udělal skvělé špenátové noky, ale roštěnec u poroty propadl. Podobné to měl Jakub, který udělal skvělou rybu a těstoviny, ale Kašpárek nad omáčkou nejásal. Jídlo se nepovedlo Catherine z Prahy, která dělala mořského vlka a po prezentaci jídla rovnou opustila studio.

Překvapením byla studentka Sofie. Která při výběru surovin proklouzla do davu jako myška a ulovené holoubě si hned odnesla ke stolu, aby jí ho nikdo nevzal. Porotě nabídla kynuté lívance se zelím, pomerančovou redukcí a nazdobila je prsíčky z holuba. Přestože ji porota chvíli dusila a napínala, nakonec to bylo právě toto nenápadné děvče, které dostalo první zástěru a místo na balkóně.

Další, kdo si hned vyvařil zástěru, byl žoviální policista Luboš, který ohromil lososem s květákovým pyré a asijským salátem. Zmínil se, že by mu tato soutěž mohla ukázat jinou cestu a „pomáhat a chránit“ by mohl vyměnit za kuchařskou zástěru na plný úvazek.

Následovalo rychlé vyřazování. Zástěru si odnesl Vojta za ragú z černé čočky, Tereza za humra, sebelítostivý Milan, a Petra, která svou nefalšovanou radostí překvapila i porotu, když se rozhodla je všechny srdečně obejmout.

Jakubovi by měli porotci naznačit, že není úplně nejšťastnější, když si na soutěž ve vaření lakuje nehty na černo. Dost na tom, že svou osobnost musí vyjadřovat líčením očí. Byl to právě Jakub a Ondřej, kdo dostali šanci ještě zabojovat o poslední místo v semifinále. Přidali se k nim ještě Josef a Tomáš z minulého vyřazování.

Před čtveřicí mladých mužů byla důležitá výzva, kterou jim přišla osladit Besky, vítězka předchozího ročníku. Přinesla dezert a čtveřice amatérských kuchařů dostala za úkol sladkou dobrotu „nebeskou tartaletku“ (košíček z lineckého těsta). Tentokrát byla plněná hruškovým krémem a zdobená oříšky a karamelem. Přestože ani jeden ze soutěžících nebyl zrovna specialistou na sladké, tak nakonec ke zdárnému cíli za 100 minut došli všichni, ale jen Ondra di odnesl zástěru. Právě jeho dezert Besky vybrala jako nejlepší.

A příště už se utkají ti nejlepší a půjde hlavně o pevné nervy. Konečně se ke sporáku postaví i Betty a nebude oplakávat vyřazené soupeře.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek