Ano, šéfe!: Alkohol, chaos a špína. Šumavská zastávka, na kterou šéf nezapomene

Ano, šéfe!: Alkohol, chaos a špína. Šumavská zastávka, na kterou šéf nezapomene

Reakce k článku

Podělte se o svou reakci
Komentáře
Zdeněk Pohlreich se musí hodně držet, aby nepustil z uzdy emoce. Krásné okolí kolem penzionu je velkým lákadlem pro turisty, ale ti se podle šéfa do hospody nejspíš nevracejí, protože nemají proč. A kdyby viděli tu zanedbanou kuchyň, nejspíš by si rozmysleli, zda si dají vůbec něco k jídlu.
Obsah článku
  1. Zdeněk u jídla nejásá
  2. Jak proměnu restaurace a pomoc majitelům šéf uchopí?
  3. Další překvapení v podobě prázdných lahví
  4. Další zkouška na sebe nenechala dlouho čekat

Výstavní skříň České republiky. Jak je možné, že tady někomu nejde hospoda?,

diví se šéf za volantem. Eliška s Jakubem vedou penzion Pláně v turistické oblasti, přesto se jim moc nedaří. Čím to bude?

Zdeněk u jídla nejásá

Zdeněk si u stolu objedná několik jídel, ale moc líbit se mu nebudou.

Menu splňuje svou základní funkci. Řekne ti něco o té hospodě. A tohle je špatný. Navíc čekám už čtyřicet minut. Hamburger je nedochucený, suchý jak dědkův skalp a nakonec tu máme p.....nu desetiletí, churros na Šumavě.

Ani obsluha není zrovna podle Zdeňkova gusta, protože Eliška (24) nosí nejmladší ze čtyř dětí, které spolu s Jakubem vychovávají, na břiše.

Jakub vysvětluje, co ho trápí.

Potřebujeme pomoci s konceptem, chceme víc zapadnout do téhle lokality. A proto jsem pozval Zdeňka. Moje žena s tím až tolik nesouhlasila.

Jak proměnu restaurace a pomoc majitelům šéf uchopí?

Začneme tím, že kuchyně není nejčistší. Zkrátka na úklid serete. A tobě, Jakube, něco povím. Tím, jaký pořádek máš v kuchyni, vše začíná i končí.

Nakonec kuchyň uklidily tři ženy, které šéf pozval. To však nebylo nic platné, protože Jakub se jednoduše s úklidem nezdržuje. A jak to má Jakubova rodina s financemi? Dluh tři čtvrtě milionu je tíží, i když rodina poctivě řeší své problémy. Vznikl jim při minulém pokusu o podnikání v gastronomii. Možná to chtělo zkusit štěstí v jiném oboru.

Další překvapení v podobě prázdných lahví

Ty bys, Jakube, potřeboval pořádně nakopat do pr...e, takhle se to nedělá.

Kořalička na kuráž, to neděláš dobře, Jakube,

glosuje pitný režim šéfkuchaře šéf, který nepřehlédl, že se všude povalují prázdné lahve od alkoholu. Prý ho mají rádi.

Platíš krvavý nájem, staráš se o čtyři děti, neumíš to… Klobouk dolů, jenže odvaha pracovat a dělat prosperující byznys jsou dvě odlišné věci,

 utrousí šéf při výhledu na šumavské kopce.

V restauraci bude při zátěžovém testu pomáhat i Jakubova maminka. Ta už nějaké domluvy vzdala. Syn ji stejně nikdy neposlouchá, a tak doufá, že alespoň od Zdeňka si vezme pár rad k srdci.

Jak tohle celé dopadne, jak projde parta na Pláních zátěžovým testem? Jakub si věřil, že všechno zvládne. Nakonec hosté odcházeli, když se ani po hodině nedočkali polévky nebo dvě hodiny čekali na hlavní jídlo.

Další zkouška na sebe nenechala dlouho čekat

 Nemilosrdně nastavíme zrcadlo a festival otrlého strávníka už jede.

Na velké grilovací párty měl Jakub pomocníka, a hosté tak dostali objednané jídlo v pořádku a včas. Celou dobu se také Zdeněk snažil Jakubovi vysvětlit, že by žena měla být doma s rodinou a neběhat s dítětem na břiše po hospodě. Na to měl však Jakub svůj argument. Na další pracovní sílu jednoduše nemá peníze.

 Jak dopadne Jakubova rodina při kontrolní návštěvě šéfa? Sám Zdeněk uznává, že už nějak vyměkl. Hvězdy rozdává na potkání. 

Vše se dozvíte ve čtvrtečním premiérovém díle Ano, šéfe! na Primě.

Reakce k článku

Podělte se o svou reakci
Komentáře