Kdo vás pobaví v pátečním díle Ulice? Opilá Iva, domnělý pedofil Kaštan a mstitel Šíma

Kdo vás pobaví v pátečním díle Ulice? Opilá Iva, domnělý pedofil Kaštan a mstitel Šíma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva si vyčítá, že to včera večer přehnala s pitím. Kdyby tak tušila, že vesele popíjely i její dětičky! Záležitost s podezřelým Kaštanem a jeho chatou se dnes uzavře zajímavým kompromisem. Lumír zatím plánuje výpravu pro kluky, ale onemocní mu doprovod. Že by s sebou vzal Kateřinu?

S Kaštanem na chatu? Vítek navrhne řešení

Anežku, Žofku a Michala přepadne uprostřed noci hlad, a tak Míšu vyšlou k ledničce. Vtom se vrací domů Iva, natolik upravená alkoholem, že Michala povalí do křesla. Ráno je u Klímů náročné pro všechny zúčastněné. Žofka s Anežkou trpí bolestmi hlavy, ale Iva si myslí, že za jejich protáhlé obličeje může ona. Dospěje k názoru, že se za ni děti stydí kvůli tomu, jak se na dámské jízdě opila.

V bistru pak Iva zavede řeč na Kaštana a nabídne se jí příležitost od Aničky vyzvědět, jaký ten starý hypochondr vlastně je. Anča s ním koneckonců kdysi chodila, a tak by měla poznat, jestli je na chlapečky, ne? Samotný Kaštan se později u Klímových zastaví, aby zjistil, proč s ním nechtějí Michala pustit na chatu. Ujistí je, že mladíka nehodlá zneužít a že mu dobře zaplatí, což v jeho podání vyzní, jako by na chlapečky opravdu byl. Naštěstí z toho nedorozumění vybruslí. Vítek navrhne, aby na chatu jela celá rodina.

Kateřina na výpravě? Lexík má podmínku

Lumír chystá další dobrodružnou výpravu pro drozdy, jenže se objeví zádrhel. Vendula v kuchyni experimentovala s kořením a chudák Pavel si z toho odnesl nepříjemné následky. Výprava se ocitne v ohrožení a Lumču napadne, že by s sebou mohli vzít Kateřinu. Lexíkovi se to samozřejmě nezamlouvá, ale táta mu vysvětlí, že jiná možnost není. Musí s sebou mít do party druhého dospělého člověka, aby se měl o kluky kdo postarat, kdyby se mu třeba udělalo na výletě špatně. Ingrid však musí pracovat a Vendula má malé dítě, které ještě nemůže tahat na výpravy. Nakonec Lumír synka přesvědčí, ale prcek požaduje slib, že se táta nebude s Krabicí pusinkovat.

Lumír musí dát Lexíkovi slib, Zdroj: TV Nova

Kateřinu potěší zpráva, že může s kluky vyrazit na výlet. Na druhou stranu se děsí představy, jak na ni bude Lexík reagovat. Co když to chlapec bere jako nějakou zkoušku, ve které paní hospodská buď obstojí, anebo pohoří? Navíc není nadšená z toho, že Lumír opět dopustil, aby mu synáček něco přikazoval.

Šíma se pomstí šikanátorům! Jaké budou důsledky?

U Gábiny proběhne rodinná večeře, kterou si prakticky celou vezme na starost Jirka Herman. Zakoupí a připraví kvalitní maso, jež si zejména Pumrová nemůže vynachválit. Poslední dobou si s panem majorem docela rozumí, dokonce mu začala říkat Jiříku. Obdivuje jeho kuchařský talent, ale tím akorát více dráždí Mastňocha, jenž Jirkovi stále nedokáže přijít na jméno a shazuje všechno, co udělá. Pokusí se Šimona vytáhnout na partii šachů, ale i ten ho odmítne s vysvětlením, že má s Jirkou domluvenou střelnici.

Diplomatka Gábina tátu ujistí, že kluci na střelnici nestráví celý den a že za ním Šimona potom pošle. Chlapec má ale úplně jiné starosti. Ve škole si na své šikanátory připravil vtípek s botami a doufal, že mu konečně dají pokoj. Místo toho mu přijde výhružná SMS. Jak si ho po víkendu podají?

Zdroj článku:
  • Autorský text