Ulice: Vandin byt jako azyl pro politického nadšence?

Ulice: Vandin byt jako azyl pro politického nadšence?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po skokovém navýšení nájmu o 20 % je Vandin byt prázdný a diváci mohou tipovat, kdo se do něj asi nastěhuje. Dobrým tipem je mladý a začínající politik Jirka Hložánek, který se z pracovních důvodů pod jednou střechou s otcem nejspíš nesnese. 

Vandin byt jako azyl pro politického nadšence? 

Poté, co Evžen Šmíd zaťukal na Vandiny dveře, aby jí oznámil nešťastnou novinu, a to, že se skokově zvedne nájem až o 20 %, Vandě moc dlouho netrvalo, aby se z garsonky v přízemí vystěhovala. Kupodivu se stačilo vyplakat Luďkovi na rameno a on udělal vše proto, aby svou Vandu ochránil. Už to tak vypadá, že pro Vandu začíná mít Luděk slabost.

Proč jinak by navštěvoval svou bývalou ženu v práci, aby se před ní následně ztrapnil tím, že škemral za Vandu? Blanka se mu akorát vysmála a pěkně s ním zametla. Luděk potom jako nejlepší řešení viděl to, že se k němu Vanda nastěhuje. Samozřejmě napřed to probral s Adamem. Tomu společné bydlení s Vandou nevadilo, naopak ještě upozornil na to, že klidně vyklidí pole, až bude překážet. 

Vandin byt je tedy prázdný. Co Vanda nazývala velmi skromnou garsonkou, se může proměnit v království a zcela vyhovující azyl pro politického nadšence, který je stejně většinou jen v práci. Kým by tento nadšenec měl být? Nikdo jiný než Jirka Hložánek. Staronová postava se v Ulici objeví už velmi brzy a diváci se mají na co těšit.

Jirka Hložánek se v Ulici objeví už velmi brzy. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jirka Hložánek dojde k závěru, že pod jednou střechou s otcem žít zkrátka nemůže

Postava Jirky Hložánka byla nějakou dobu z Ulice pryč. Když se po třech letech do seriálu vrátila, došla hned k několika zásadním rozhodnutím. Jirka, který ve škole byl spíše průšvihář, zjistil, že jde politika dělat i jinak, než k tomu přistupuje jeho otec. Usoudil také, že pro záchranu svého i tátova života a nervů své mámy Mirky bude lepší, když si najde své vlastní bydlení. Bydlet by mohl v bytě po Vandě, který zeje prázdnotou. Koupit si bude muset novou myčku, kterou Vandě koupil Luděk a kterou mu tam určitě nepřenechá.

Vše, co Vandě na garsonce vadilo, Jirka Hložánek nejspíš nebude ani vnímat. Je totiž živ svou prací a více než doma se zdržuje venku mezi lidmi, na různých jednáních a tak podobně. Tedy jediné, co po návratu z práce potřebuje, je měkoučká postel, sprcha a něco na zub v lednici. No uvidíme, jestli bude Jirka Hložánek tím, kdo se do garsonky po Vandě v přízemí Peškova baráku nastěhuje.

Kromě tohoto faktu diváky určitě zajímá i to, jaký Jirka Hložánek bude. Bude stále tak nezodpovědný a arogantní, nebo bude mít na spoustu věcí jiný a dospělejší názor? S kým kromě svého vlastního otce naváže vztahy? Už teď diváci díky upoutávkám tuší, že to bude Lumír a Magda. Jen na ně se ale jeho dějové linky vztahovat nemusí, a tak se máme na co těšit. 

Zdroj článku:
  • Autorský text