Páteční Ulice: Žofka má výčitky svědomí z toho, že své matce způsobila trauma

Páteční Ulice: Žofka má výčitky svědomí z toho, že své matce způsobila trauma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žofka je zase nesvá. Písemka se nepovedla podle jejích představ, a tak hrozí, že na vysvědčení dostane trojku. Michal, který ji zná jako své boty, to na ní vidí a jde za ní až na záchod. A dobře dělá. Chybělo málo a Žofka by se zase pořezala. Její matce by to ale nejspíš už teď bylo jedno. Vypadá to, že na ni padla hluboká deprese.

Není to poprvé, co Žofka našla útěchu u Ivy a Michala

Dříve to vypadalo, že Žofka už se s Michalem nebude moc stýkat. Zejména ne po tom, co mu dala kopačky. Ani Michal o schůzky s ní neměl zájem, jelikož jeho ego bylo zraněné. Když se však Žofka začala řezat, byl mezi prvními, kdo na to přišel. Teď je jí největší oporou. Žofka mu věří jako nikomu a hluboký vztah má i k jeho mámě Ivě. Ta dělá, co může, aby rodinu Duškových vytáhla z balastu, do kterého se dostala. Co na tom, že ji Vítek upozorňuje, že ani jeden z nich nemá psychologické vzdělání, a proto by se do dalších akcí neměli pouštět. Žofka má strach, jak její máma ponese fakt, že dostala špatnou známku, která jí zkazí vysvědčení. A tak to Iva s Michalem berou do svých rukou. Zatímco Michal Žofku doma uklidňuje, Iva si dává kávu s Duškovou. Ta je ale opravdu nějak mimo.

Z Duškové se stala křehoučká bytost, která se většinu doby, co s ní mluvíte, dívá mimo. Je to tím, že už předem vzdala všechny naděje na to, aby měla Žofku u sebe. Vždyť Dušek je právník, který zná kličky, jak celý spor vyhrát. Když se na jeho stranu přikloní ještě Žofka, nebude moci udělat vůbec nic. Jakoby na ni teprve teď dolehla tíha celé situace.”

Iva Bohunku ujišťuje, že není na Robertově straně

Ivě se podařilo vylákat Bohunku na kávu. Tam jí opatrně sděluje, jak je na tom Žofka se známkou z důležité písemky. Jenže Bohunku to ani nezajímá. Celou dobu působí, jakoby o věci kolem sebe už dávno ztratila zájem. Ani uklidňování Ivy, že nic není tak horké, jak to vypadá, nepomáhá. Iva se Bohunce snaží vlít život do žil. Říká, že opravdu není na ničí straně a že spolu vymyslí plán, jak dále fungovat. Jako by Iva neměla nic jiného na práci. Duškovi jsou teď jejím hlavním projektem.

Žofka má co dělat, aby současné dusno v rodině neřešila sebepoškozováním.
Žofka má co dělat, aby současné dusno v rodině neřešila sebepoškozováním. | Zdroj: TV Nova

Nejhorší na tom je, že se Žofka kvůli mámě nepřestala cítit špatně

Žofka je z chování své mámy úplně mimo. Vadilo jí, když jí nenechala ani chvilku na oddychnutí. Jenže když najednou tu chvilku má a máma ji nepozoruje na každém kroku, také to není ono. Jako by se už odnaučila konat podle svého přesvědčení. Za každým svým krokem hledá myšlenky své mámy, a to je něco, co Michala děsí. Bude se ještě někdy Žofka cítit svobodně? Nebo jí  rozvod a rozepře jejích rodičů způsobily nenávratné škody na duši? To je to, co Ivu nenechá spát. Škoda, že tady alespoň není Anežka. Ta by mohla být Žofce větší oporou. Bohužel je v Drážďanech, respektive v Dubaji, kam její představitelka odcestovala.

Zdroj článku:
  • Autorský text