Odznak Vysočina: V neděli se rozloučíme s Danou Skálovou a jejím týmem. Konečně se uzavře i případ Jůlinka

Odznak Vysočina: V neděli se rozloučíme s Danou Skálovou a jejím týmem. Konečně se uzavře i případ Jůlinka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A to nám naznačuje, že se možná už další série nedočkáme. To je ale škoda, protože po první, a trochu nudné, řadě se osm dílů z druhé série setkalo u diváků s pozitivním ohlasem. Přestože Kateřina vystupovala v hodně špatném světle, nakonec i její postavu tvůrci vzali na milost.

Na oddělení to kvůli otevření případu Jůlinka trochu vřelo, ale když Kateřina vysvětlila Bachovi, proč Ondřejovskému pomáhá, tak i největší drsňák z oddělení se nad věcí trochu zamyslel. Navíc po nedávné události, kdy se Bach trošku během vyšetřování napil a Kateřina udělala vše proto, aby minimalizovala škody, se jeho postoj trochu změnil.

Jůlinka
Jůlinka. | Zdroj: TV Nova

Bach se svěřil Skálové, proč Kateřina dělá pro Ondřejovského. Protože je, během vyšetřování nového případu, náhoda svedla dohromady i s brněnskými kolegy, kteří Kateřinu šikanovali, mohli Bach a Skálová na vlastní oči vidět, čemu musela Kateřina v minulém zaměstnání čelit.

Během posledního případu musel vyšetřovací tým Dany Skálové spolupracovat s týmem z Brna, což pro Kateřinu nebylo jednoduché. Přesto s pečlivostí sobě vlastní dokázala na své bývalé kolegy z Brna nasbírat dost informací, aby si mohla účty srovnat bez pomoci Ondřejovského. Kateřina pochopila, že on jí jen využil a neměl v úmyslu jí s jejím starým problémem pomáhat.

Přesto chtěla co nejdříve dotáhnout případ Jůlinka do konce. Všichni na oddělení už to chtěli mít za sebou.

Pokud něco Kateřině jde, tak je to mravenčí práce u stolu. A tak se jí podařilo konečně najít přítelkyni Řeháčka, který byl milencem Jůlinčiny matky a jehož auto se v předpokládané době vraždy objevilo blízko domu, kde byla Jůlinčina matka zavražděna.

Podezření padlo na milence v momentě, kdy se zjistilo, že z hotelu, kde byl se svou další milenkou, se odhlásil o dva dny dříve, a proto mohl zabíjet. Jenže díky nadšení milenky pro fotografování se lépe vzpomínalo, a tak se přišlo na to, že se rozhádání milenci ještě na jednu noc zastavili v jiném hotelu, kde se opět hádali. Naštvaná milenka poté odjela bez Řeháčka, který musel domů vlakem. Tím pádem se mu cestování trochu protáhlo, a přestože si po návratu vzal vůz a odjel za Jůlinčinou matkou, ona už v ten okamžik byla mrtvá.

Do hry se opět dostala verze, že ženu zavraždil její manžel. Ondřejovský se sice nadále chtěl vrtat v tom, že mu Skálová mohla poskytnout pomoc a snažit se ho vytáhnout, ale Kateřina už na dalším vyšetřování odmítla spolupracovat.

Zbývala tak poslední věc. Jůlinka z nového vyšetřování nebyla nadšená, a hlavně jí vadilo, že nemá žádné informace. Celý svůj život otce nenáviděla a najednou před ní byla i možnost, že mu křivdila. I ona už chtěla mít ve věci jasno. Konečně měla v ruce spis, který jí mohl dát alespoň pár odpovědí na otázky. A také se chtěla sejít s milencem své matky. Byl to jediný člověk, který jí mohl říct, jaká vlastně její matka byla. Dokud byl Řeháček podezřelý z vraždy, setkání nepřicházelo v úvahu, ale jeho alibi věc změnilo.

Zdroj článku:
  • autorský text