Odznak Vysočina: Bach je v maléru a pomoci se mu dostane překvapivě od Kateřiny

Odznak Vysočina: Bach je v maléru a pomoci se mu dostane překvapivě od Kateřiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kateřina teď na oddělení neprožívá nejlepší chvíle. Všichni jí dávají dost okatě najevo, že donašečku mezi sebou nechtějí. Nedávají jí ani možnost svoje zakopnutí napravit. K tomu má i tichou domácnost, protože manžel nechápe, jak mu mohla zatajit těhotenství.

Kožíšek debatuje s Kateřinou o možnosti, že by vrahem Maxové nemusel být nutně Jůlinčin otec, který se utopil. Ondřejovský se chytil stopy a chystá se výslech muže, jehož auto bylo v té době u domu, kde byla nalezena matka Jůlie. Kožíšek je přesvědčený, že pro Danu by to znamenalo odchod od policie. Upozorňuje také Kateřinu, že ani ona to nebude mít snadné –⁠ ani přeložení nemusí její problém vyřešit. Dodal, že v malé zemi se nic neutají a jen těžko bude hledat místo, kde by ji chtěli, když donáší na kolegy.

Kateřinu nešetří ani Bach, ona už ale ten tlak nevydrží a vysvětluje mu, že jí Ondřejovský slíbil prošetření šikany ze strany brněnských kolegů, kteří jí dělali ze života peklo, protože odmítala jejich nevhodné intimní nabídky. Jinou možnost, jak docílit spravedlnosti, zatím nenašla. To sice Bacha trochu umírnilo, ale stejně s ní pracovat nechce.

Nakonec však bude muset. Na oddělení přistane další případ. Starou ženu někdo zavřel do skříně kvůli loupeži v jejím domě –⁠ a ona tam zemřela. Vyšetřování ukázalo hned na několik podezřelých. Bach se při čekání na jednoho z nich hodně opil a zatýkání neproběhlo tak, jak by mělo –⁠ zatčený si stěžoval. Byla to nakonec právě Kateřina, která Bacha podpořila, když inspekce prošetřovala jeho postup.

Navíc se jí líbila stopa, po které šel při vyšetřování, a přestože to nevypadalo nadějně, nakonec, hlavně díky její schopnosti najít ty správné informace a postoupit dál, se případ vyřešil.

vyšetřovatel Ondřejovský
Vyšetřovatel Ondřejovský. | Zdroj: TV Nova

Horší to však je s novým svědkem v případu Jůlinka, ze kterého se v určitý moment stal podezřelý. Muž sice tvrdil, že matka Jůlinky byla jen jeho nevýznamná přítelkyně a měl jiný vážnější vztah, už si však ale nepamatoval ani příjmení své slečny, se kterou měl být v době vraždy na dovolené.

Nakonec si alespoň vzpomněl na místo, kde měl před dvaceti lety být ubytovaný během dovolené. Toho se Ondřejovský chytil a našel i hotel. To bylo docela zásadní, protože muž tam sice měl zamluvený pobyt, ale ten ukončil o dva dny dříve, takže vraždit klidně mohl.

Pro Danu Skálovou to není dobrá situace. Ondřejovský se těší, že jí prokáže nejen lajdácké vyšetřování, ale i obvinění nevinného člověka a neposkytnutí pomoci, když se muž topil. Kateřina však jeho radost nesdílí. Nejspíš jí došlo, za co nese zodpovědnost. Její smysl pro spravedlnost tak získal hořkou pachuť.

Alespoň doma se už situace uklidnila a manžel ji vzal na milost. Další dítě je samozřejmě její volba, ale čeká, že mu vysvětlí, proč se mu s tím nesvěřila.

Zdroj článku:
  • autorský článek