Srovnání všech 10 dílů nekorektního seriálu Vyšehrad podle oblíbenosti. Kde si diváci Laviho nejvíce užili?

Srovnání všech 10 dílů nekorektního seriálu Vyšehrad podle oblíbenosti. Kde si diváci Laviho nejvíce užili?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen deset krátkých epizod, ale zato pořádná dávka nevhodných vtipů, u kterých se skutečně nasmějete. Lavi se nyní díky novému filmu stává legendou i v kinech. Pojďme si tedy připomenout jednotlivé díly seriálu, který filmové verzi předcházel. Jaké díly patří mezi nejoblíbenější a proč?

Seriál Vyšehrad nejspíš ani není třeba představovat. Julius Lavický (Jakub Štáfek), bývalý fotbalový talent, který si zničil kariéru kvůli svému bujarému životu, se pro své vtipné zážitky a hlášky stává čím dál populárnějším. V seriálu byl kvůli svým skandálům a průšvihům nucen odejít ze Sparty a hrát za téměř neznámý klub Slavoj Vyšehrad.

Stále si o sobě ale myslí, že je mistrem světa, a vznikají tak vtipné situace, do kterých se dokáže dostat skutečně jen Lavi. Jak diváci na Čsfd ohodnotili jednotlivé díly?

Zápisné (E02) –⁠ 86 %

Nejoblíbenějším se stal hned druhý díl seriálu, a to jak na Čsfd, tak Imdb. Jak napovídá i název, v tomto díle se Lavi zapíše do klubu Vyšehrad a začne se seznamovat se svými spoluhráči. Ne každý je z něj ale tak unešený, jak očekával.

Nejlepší hlášky: „Nazdar kopyta!“

„Takže mě vyhoděj ze Sparty, vole, a udělali místo, vole, pro Rosu, vole. Pro pana sklěněnýho, vole, porcelánovej panáček, vole. A ještě ke všemu mu dají moji legendary ten, vole.“

Rovina (E01) –⁠ 83 %

První díl se drží hned v těsném závěsu za druhým. V něm se nejprve dozvídáme něco o Laviho životě a skandálech, které se objevovaly v bulvárních titulcích. Poté se také seznámíme s jeho agentem Jardou, který nás bude provázet celým seriálem a zjistíme, že Laviho kariéra ve Spartě se už blíží ke konci.

Nejlepší hlášky: „To jsou masérky, né? Jak mě bolí to koleno.“

„Nic jsem neplatil a ta částka nesouhlasí.“

Roman (E03) –⁠ 77 %

Poměrně vysoko se drží i třetí díl, ve kterém se Lavi připravuje na fyzické testy s pomocí Jardova známého Romana a menšího dopingu, který pro Laviho sežene. A překvapivě mu to opět projde.

Nejlepší hlášky: „Jsem si dával individuál, že jo, abych se dostal nějak do formy!“

Kabelka (E04) - 76 %

Na podobné úrovni se drží i další díl v pořadí s názvem Kabelka. Lavi se v noci opět dostane do průšvihu, protože opilý sedne za volant a nabourá. Naštěstí ho nikdo neviděl, tedy až na ty fízly. Nakonec také zjišťuje, čí je kabelka, kterou od rána nosí.

Nejlepší hlášky: „Co už vůbec nemůžu pochopit, je to, že ty, mistr světa amoleta, kterýmu je to v Čechách malý a vidí se přinejmenším v Barce, nejseš schopnej utýct dvěma policajtům v bagančatech.“

Zápas (E10) –⁠ 72 %

Najednou přeskočíme až k poslednímu, desátemu dílu, který se ještě pořád drží nad sedmdesáti procenty. Lavi po hádce s Jardou zůstává bez agenta a teskně vzpomíná na jejich společné zážitky. Na závěr se dočkáme i zápasu, ve kterém Lavi skóruje. Bohužel zrovna v tu nesprávnou chvíli.

Nejlepší hlášky: „Já se nechci dožít doby, kdy budu chodit na fotbal, aniž bych věděl, jak to dopadne, ne?“

Škodovka (E05) –⁠ 66 %

Zájem diváků začal pomalu klesat už u pátého dílu, ve kterém si Lavi krátí reprezentační přestávku, kterou si chce i jako hráč 3. ligy patřičně užít, návštěvou manželky jednoho z reprezentantů. A přitom čeká na důležitý telefonát od Jarolíma, který má oznámit nominace do reprezentace. Nejde o moc chytrý humor, ale i tak se v dílu pár vtipných hlášek objevuje.

Nejlepší hlášky: „Hele, má Jarolím moje číslo?“

Zázemí (E09) –⁠ 59 %

Předposlední díl už v hodnocení klesá. Lavi se v něm předvede se svou novou přítelkyní a plánuje ji seznámit s Jardou. Nakonec to ale není tak šťastné shledání, jak se zpočátku dalo očekávat.

Nejlepší hlášky: „Jsem měl uklízecí den, že jo. Byla tady uklízečka.“

„Hele, jak jsem říkal, ona je to fakt prázdná nádoba, kámo. Je to úplně duty free. Není to na žádnej velkej pokec!“

Charita (E06) –⁠ 58 %

Lavi se rozhodne přispět na charitu, aby si trochu zlepšil svou image po napadení svého dětského odpůrce, který mu řekl, že ve Vyšehradu nemá co dělat. Bohužel si moc dobrou reklamu neudělal, a to ani u diváků. Hodnocení od prvních dílů totiž značně upadá.

Nejlepší hlášky: „Mladík Lavimu řekl, že je kokot a on mu dokázal, že to je pravda.“

„Nazdar Řepo, ty vole, díky za tip s tou kasou!“

Máma (E07) –⁠ 49 %

Na scénu v tomto dílu přichází Laviho matka, která se mu doma i na tréninku snaží nastolit nějaký řád, ale vlastně mu tím vše jen zhorší. O trapné chvíle je tedy postaráno, nejen pro Laviho, ale i pro ty, kteří seriál od začátku sledují.

Nejlepší hlášky: „Tohle jsme si řekli, že nebudem vytahovat, jasný?“

Beďar (E08) –⁠ 46 %

A jako nejhorší díl seriálu se umístil ten osmý, který už svým názvem napovídá, že nepůjde o nic důmyslného. Na pouhých 46 % se pravděpodobně u diváků dostal, protože to vypadá, jako kdyby tvůrcům už začínaly docházet nápady. Kvalita se už moc nedá srovnávat s prvními vtipnými a poměrně vydařenými díly. Následují dvě epizody seriál aspoň trochu zvedly na nohy.

Nejlepší hlášky: „Trpělivě, kucí. A hlavně srdíčko! Dejte si kužely.“

„Ty vole, já vypadám, jak nějakej čerstvej nákup z Indie!“

Zdroje článku: