V Ulici se Ondřej Pavelka cítil už jako rekvizita, co dělá dnes on a další z klanu Farských?

V Ulici se Ondřej Pavelka cítil už jako rekvizita, co dělá dnes on a další z klanu Farských?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Farští byli nedílnou součástí Ulice od samého počátku, dnes už ale v seriálu nefigurují. Dnes se představitelé tolerantní Jitky, záletníka Oldy a jejich dcer věnují jiným aktivitám.

Ondřej Pavelka alias Oldřich Farský

Coby postavu Oldy Farského jsme Ondřeje Pavelku vídali v Ulici dlouhých 12 let. Jakmile ohlásil konec v seriálu, mnozí fanoušci nekonečné Ulice si neuměli pokračování bez Farských ani představit. Jak ale Ondřej Pavelka uvedl pro blesk.cz, s postupem času už nemělo jeho angažmá v seriálu ani pro jednu stranu smysl a jak sám v rozhovoru uvedl, připadal si spíše jako rekvizita.

Ulice neulice, Ondřej Pavelka je aktivní herec, který o práci nemá nouzi. Je herec Národního divadla, učí na DAMU a stále hraje i před kamerou. Občas se potkává i s kolegy z Ulice, můžeme jmenovat například jeho roli manažera fotbalového klubu z Vyšehradu, který si dává za cíl zkrotit fotbalovou hvězdičku Juliuse Lavického v seriálu a už i filmu Vyšehrad, ve kterém hraje a který režíruje Jakub Štáfek, taktéž kolega z Ulice.

Ilona Svobodová alias Jitka Farská

Jako Jitka to se svým seriálovým manželem Oldou neměla vždy úplně lehké. Zatímco ona se věnovala své práci a starala se o rodinu, Olda se ohlížel za jinýma. Není divu, že i Jitce poté došla trpělivost a vzala osud do vlastních rukou. 

Stejně jako Ondřej Pavelka, tak i Ilona Svobodová rozhodně má do čeho píchnout i po konci v Ulici. Často se objevuje v pohádkách a filmech pro děti, občas si zahraje nějakou menší roli ve filmu či seriálu, ovšem největší úspěchy vždy slavila v dabingu. Svůj hlas propůjčila například Demi Moore, Michaele Pffeifer a dalším. Po smrti manžela Petra Skoumala v roce 2014 se ale již tak často na veřejnosti neobjevuje a střeží si své soukromí.

Jana Birgusová a Anna Fixová jako dcery Lída a Monika

Jana Birgusová ztvárnila starší dceru manželů Farských Lídu, která se stala fotografkou a později i maminkou malé Elišky. Ulice byla pro Janu Birgusovou asi nejzajímavější angažmá, co se televize týká. V televizi se už pak objevila jen v několika menších rolích v jiných seriálech. Její láska jsou totiž prkna, která znamenají svět. Už několik let je členkou repertoáru Divadla na Vinohradech.

Podobně to má i její seriálová mladší sestra Monika, kterou hrála Anna Fixová. Ta má herectví v genech, její rodina je rozmístěna po několika divadlech v Česku. Anna Fixová absolvovala konzervatoř a momentálně hraje v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami.

Zdroje: