Ulice: Jak se cizí chlap dostane k vám na gauč? Dotěrný Kaštan je jako klíště, přisaje se a nepustí

Ulice: Jak se cizí chlap dostane k vám na gauč? Dotěrný Kaštan je jako klíště, přisaje se a nepustí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zbavit se Petra Kaštana? Nemožné. Vítek Klíma málem vyletí z kůže, když ho unavený po práci najde chrápajícího u nich doma na gauči. Věra Marečková bude ve 4323. dílu také neodbytná. Stále se chce dostat k Jakubovi Štěpánkovi na psychiatrii. Magda spěchá do nemocnice.

Magda jede za Prokopovým tátou, má o něj strach

S Prokopovým tátou to není až tak zlé, jak to na první pohled vypadalo. Nakonec Prokopovi sám zavolal, a tak z Prokopa opadl prvotní strach, kdy o něm nevěděl vůbec nic. Vyvrknutý kotník způsobený pádem do jámy při kopání bazénu, to není nic hrozného. Ani k operaci nedošlo, sestřička po telefonu přeháněla. Tak taková je verze Prokopova táty.

Tomáš Jordán, kterému Magda pověděla, co se stalo, však nevěří, že to je až tak jednoduché. Magdě to proto nedá a vydává se za ním, aby se dozvěděla více. Znamená to však, že se nezúčastní první porady, kterou Prokop svolal. Ten má z toho těžkou hlavu. Co si asi tak ostatní pomyslí? Otík ho ujišťuje, že může být v klidu, že se na Magdu nikdo ptát nebude. Nemá si dělat zbytečné starosti. Poprvé si Prokop uvědomuje, že si vybral dobrého zástupce. 

Magda se vrací z Benešova s podivnou náladou. Prokopův táta dostal berle, protože má kotník zlomený a navíc mu do něj museli dát lékaři šrouby. Co hůře, v nemocnici potřebovali uvolnit lůžko a přemístili ho do léčebny dlouhodobě nemocných, protože jeho rehabilitace bude trvat delší dobu.

Když táta Magdu viděl, řekl jí, že tam nebude už ani minutu. Magda ho proto nechala podepsat reverz a odvezla ho domů. Teď je však potřeba, aby se o něj někdo staral. 

Zdroj: TV Nova

Kaštan stráví noc u Klímů

Pan Kaštan bojuje s bolavými zády a při montáži stojanu s jeho podobiznou si s nimi nepříjemně hne. Mají mu však přivézt zboží a on vůbec neví, jak ho vyloží. Vzpomene si na Michala a Iva, která je u toho, mu nabídne, že může dorazit.

Prodá tak Michala, aby utěšila vlastní svědomí a pomohla Kaštanovi. Michala vůbec nepotěší, že mu jeho máma naplánovala takový program. Má totiž v plánu úplně něco jiného. Anežka si totiž znovu pozvala spolužačky Svatku a Žofku domů, aby se podívaly na doporučený film a Michal se chce dívat s nimi. Obsah filmu ho však vůbec nezajímá. 

Jeho zrak zaměří na Žofku, která ho upoutala. Michal jde s velkou nechutí vybalovat zboží. A přitom se tak moc chtěl dokoukat na dokument. Anežka s mámou ho vyloženě potěší, když mu řeknou, že si to může stáhnout a později se na něj dodívat. Když už tedy Michal musí za Kaštanem, nebude to dělat zadarmo.

Využití však bude oboustranné, Kaštan se díky Michalovi dostane ke Klímům, protože ho bolí žaludek a poprosí Michala, jestli doma nemají nějaký lék. Iva s Michalem ho uloží na gauč a Kaštan v tu ránu usne a dost hlasitě oddychuje. Šlofíček, který měl trvat dvacet minut, se poněkud protáhne. Celá rodina včetně Vítka má tak možnost se kochat pohledem na chrápajícího Kaštana až do rána. 

Zdroj: TV Nova

Věra se chce spojit se Štěpánkem

Jakub Štěpánek prozatím zůstává zavřený na psychiatrii, ale to neznamená, že Karlu dál neprovází jeho stín. Zavolal si ji nadřízený, aby zjistil, jak je možné, že si ničeho nevšimla. Byla s ním často v kontaktu. Věru doma Karla najde s bulvárním plátkem v ruce, ve kterém hledá nějaké další informace o Jakubovi. Apeluje na Karlu, že by se mu měla podat pomocná ruka. Karla ji od toho odrazuje, ale Věra si nechce dát říct. Když s ním nemůžou mluvit, chce mu napsat alespoň dopis a k tomu připojit obrázky od vnuků, aby ho potěšily.

Zdroj článku:
  • Autorský text