Tomáš Jordán jako poradce při stavbě supermarketu. Pamatujete, co se tenkrát v Ulici dělo?

Tomáš Jordán jako poradce při stavbě supermarketu. Pamatujete, co se tenkrát v Ulici dělo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tomáš Jordán z Ulice je ekolog každým coulem. Byly však doby, kdy musel zradit své přesvědčení a udělat špinavou práci, která se mu příčila. Pro co vlastně? Pro peníze? Pro uznání své ženy Báry?

 

Tomáš Jordán jako vášnivý ekolog a milovník brouků

Herec Petr Vacek alias Tomáš Jordán vnáší do Ulice zvláštní kouzlo již od roku 2005, co seriál začal. Divákům se představil nejen jako manžel Báry Jordánové a otec Terezy a Matěje, nýbrž také jako vášnivý ekolog.

Péče o planetu mu rozhodně není cizí, ale někdy to tak trochu přehání. Sem tam vnáší Petr Vacek do Ulice komické prvky, u kterých se může divák zasmát. Pro jeho lásku k broukům, žížalám a jiné havěti však vůbec nemá pochopení jeho manželka Bára Jordánová (Tereza Brodská), ačkoliv se velmi snaží.

Možná i kvůli jejímu požadavku, aby vydělal víc, v roce 2006 mění Tomáš svou práci. Protože je členem ekologické komise na ministerstvu, velmi se hodí Karlu Stránskému (Milan Kňažko), pro kterého nově pracuje. Jenže s novým místem, vyšším platem a služebním vozem se pojí ještě něco, co bude muset Tomáš Jordán s velkým sebezapřením udělat.

Nedaleko Ulice se má stavět nový supermarket, proti kterému je řada lidí a také ekologů. Tomáš má na ministerstvu své kontakty, a tak pro pana Stránského podvodem uzavírá ekologické řízení ohledně této stavby. Z toho však nemá úplně nejlepší pocit.

Patricie Solaříková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Rodinou idylku mu to nepřinese

Kdyby aspoň z toho Tomáš Jordán něco reálně měl. Ano, má vyšší plat a nově i auto. Jenže osobní život se mu hroutí jako domeček z karet. S Bárou se odcizili a jejich vztahu nepomáhá ani nevěra s hosteskou v autosalonu, ve kterém si byl vyzvednout své nové auto. Ať udělá Tomáš cokoliv, Bára má v tomto období mnohem blíže k Boháčovi než k němu.

Aféra se supermarketem nedopadla podle představ a Tomáš usuzuje, že tato práce není jeho stylem. Chvíli bydlí v autě, kterému říká „želva“ a přemýšlí, co dál se životem. Do cesty se mu připlétá učitelka Hanka, do které se bezhlavě zamiluje, a tak pouští nalomený vztah s manželkou Bárou k vodě. Bohužel ani toto není jeho nejlepším tahem.

Postupem času Tomáš zjišťuje, že jsou mezi ním a Hankou velké nepřekonatelné problémy, a tak je zase sám.

Zoufat však nemusí. Jeho úmysly jsou totiž dobré. Tomáš se tak v Ulici může těšit na nové lásky. Jeho poslední spřízněnou duší byla Zdenka (Yvetta Blanarovičová). Ta sice podstupuje asistovanou sebevraždu, ale pořád v jeho blízkosti zůstává její dcera Magda Procházková (Veronika Čermák Macková), se kterou má silný přátelský vztah.

Tomáš Jordán v Ulici nakonec zůstal věrný ekologii. To je totiž to, co ho profiluje a co dělá srdcem.

 

Zdroje: