Tomáš Jordán: oblíbený ekolog z Ulice

Tomáš Jordán: oblíbený ekolog z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tomáš Jordán je jedna z dalších sympatických postav nekonečného seriálu Ulice. Snad za to může jeho laskavost, snad i jeho vášeň k ekologii, kterou nadšeně sdílí se svým okolím

Otec dvojčat

S Tomášem jsme se začali vídat už úplně od prvního díle v populárním, nováckém seriálu Ulice. Ten se nám představil jako otec veselých dvojčat – Terezy (Patricie Solaříková) a Matěje (Jakub Štáfek) a manžel Báry (Tereza Brodská), která v té době pracovala v Království hraček. 

Tomáš se může jevit jako člověk, kterého nikdy nic nenaštve a rodina je pro něj na prvním místě stejně jako ekologie. A možná tato dobrosrdečnost byla z jedním důvodů, proč Bára hledala náruč jiného muže. 

Když se Bářina nevěra dostala na povrch, Tomáš se i přesto snažil vztah zachránit. Tomu bohužel nepomohla ale jeho matka, která pár přijela zachraňovat. Manželé se později přihlásili i do Výměny manželek, což ale jen celou situaci podstatně zhoršilo. Tomáš nakonec od Báry odešel.

Nová láska jménem Hanka

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

A jak to, tak bývá, Tomáš se chtěl posunout vpřed a seznámil se s jeho novou partnerkou Hankou. Hanka, která byla učitelka, rodinu rozvrátila úplně a Tomáš v ní našel spřízněnou duši. Diváci tuto postavu ale nenáviděli a pořád věřili, že Tomáš patří neodmyslitelně k Báře. Lucii Pernetové, která ztvárnila právě postavu Hanky, začaly chodit i výhružné vzkazy a lidé na ní nenávistně pokřikovali i v metru.

Tomášův vztah s Hankou ale nevydržel dlouho a ve spoustě věcech se začali rozcházet. 

Život se Želvou

Po jeho rozchodu s Hankou, Tomáš neměl kam jít. A tak se uchýlil do obytného karavanu, který pojmenoval Želva. Tomáš nikdy na lásku ale nezanevřel, jen se rozhodl mít čas sám pro sebe a rozvíjet jeho pracovní kariéru jako pracovník v přírodovědném ústavu. Tomáš se také stal členem ekologické komise na ministerstvu a se Želvou strávil spoustu času na cestách.

Další velká láska

S příchodem nové postavy Magdy, Tomáš se postupem času seznámil i s její maminkou Zdenkou, kterou ztvárnila Yvetta Blanarovičová. Jejich vztah, který se zprvu zdál být jako ideální, se postupem času stával čím dál emotivnější. A to především kvůli tomu, že Zdenka trpěla Alzheimerovou chorobou. Tomáš se Zdenkou byl až do posledního momentu. Natáčení její smrti bylo pro všechny velmi emotivní a vyčerpávající. Nakonec na její památku, s Magdou, zasadili strom na Zdenčino oblíbené místo, aby zachovali její odkaz. 

Tomáš s Magdou tráví hodně času, svým způsobem jí bere jako svou vlastní dceru. Krom toho je spojuje také láska k ekologii. 

Aktuálně má na starosti ve škole ekologický kroužek, který má na starosti právě s Magdou, kde dětem představují různé alternativy stravování a nejen toho. 
Snad se na Tomáše konečně usměje štěstí a najde si partnerku, se kterou bude zase spokojeně žít.

Zdroj:

  • autorský text