Mámou nazývala svou tetu, zavzpomínala na své dětství bez rodičů Tereza Brodská, hvězda seriálu Slunečná

Mámou nazývala svou tetu, zavzpomínala na své dětství bez rodičů Tereza Brodská, hvězda seriálu Slunečná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve Slunečné ztvárňuje roli Jany Kratinové, manželky Leoše Kratiny (Davida Prachaře) a matky dvou dětí. Před časem se smutnou náhodou dozvěděla o milostném vztahu svého manžela a její nejlepší kamarádky Lídy. Vzešel z něho dokonce syn, kterého Lída jako kukačku nastrčila do hnízda Vacků. Rodina je ale rodina, ta se jen tak netrhá. Trablí s rodinou si představitelka Jany, Tereza Brodská, užila dosti i ve svém osobním životě.

Šťastné-nešťastné dětství 

Tereza Brodská, dáma s typickým okouzlujícím úsměvem a uhrančivým pohledem, je jednou z nejzajímavějších a nejvýraznějších hereček naší doby. Po matce zdědila krásnou tvář a po otci jeho skeptický pohled na svět. Po obou určitě také herecké nadání, i když ji od hraní spíše odrazovali. Šla si ale svou vlastní cestou a možná i trochu na truc jejím rodičům, kteří se o ni začali starat až od jejích šesti let. 

„Řekla jsem si, že takhle ne. Že v těchto stopách nechci jít. Pro mě jako matku je to odložení dítěte dodnes něco zcela nepochopitelného. A čím jsem starší, tím méně tomu rozumím. Dřív jsem si říkala, že to chápu, že to bylo rozumné,“ prozradila v rozhovoru pro Český rozhlas.

Herectví nikdy nebylo její prioritou, spíše ho bere jako svého koníčka. Její hlavní prioritou je rodina. Velký podíl na tomto Terezy vnitřním nastavení a přesvědčení mají její rodiče, ve své době jedni z nejslavnějších herců, Jana Brejchová a Vlastimil Brodský. 

V šesti týdnech ji matka odložila k nejstarší sestře a vyzvedli si ji, až když Tereza navštěvovala druhou třídu. K tetě Blance a jejímu muži si vytvořila tak silné pouto, že je brala jako rodiče a oslovovala mámo a táto. Překvapivě to jejím vlastním rodičům nevadilo. Na tuto dobu vzpomíná jako na nejkrásnější období jejího dětství. Její otec, Vlastimil Brodský, si to později velice vyčítal, dokonce se veřejně kál, a snažil se ztracený čas Tereze vynahradit. Navštěvovala s ním vinohradské divadlo, kde byl v angažmá, dívali se spolu na sport, debatovali o hvězdách, o všem možném, jen ne většinou o herectví. Měla s ním o hodně bližší vztah než se svou matkou. Ta byla přesvědčená, že tak tenkrát činila jen a jen v její prospěch. I přesto jí to Tereza nikdy nevyčítala. Razí totiž heslo, že lidé by si měli odpouštět. Avšak tento zážitek v ní zůstane už navždy zakořeněný. V sedmnácti vyletěla z hnízda. 

Se svou matkou se potkala při natáčení dvou snímků. Jeden z nich s názvem Citlivá místa líčil problémové vztahy mezi matkou a dcerou. Dosti soukromého a bolavého si  Tereza s matkou vyřešila během práce na tomto filmu. 

Zajímavosti ze života a profese Terezy Brodské

Tvrdí, že není dost dobrých scénářů pro ženy kolem padesátky. Snaží se držet určitého standardu při výběru filmových rolí. Pyšnit by se nechtěla asi jen jednou jedinou. Tereza Kopáčová je její nejoblíbenější a nejuznávanější režisérkou. 

Za partnera by herce nechtěla. Dokonce jí přijde toto povolání, hlavně pro muže, nedůstojné. Jsou na Terezy gusto takoví křehčí. 

Je vdaná za fotografa Herberta Slavíka. Mají spolu syna Samuela.

Miluje psy. Kam může, tam ji doprovází její milovaný pes, čivava Conrad Van Orton. Vždy tíhla ke zvířatům, vypomáhala na veterině a chodila se dívat i na operační sál. Nestudovala tento obor, protože neměla buňky na přírodní vědy. 

Působí ve správní radě nadačního Konta „Dětská chirurgie Motol“. 

Je dvojnásobnou držitelkou filmového ocenění Český lev.