Ulice: Že Vítek manželku nepodvádí? To nevadí, i tak si to budou ostatní kvůli Ditě myslet

Ulice: Že Vítek manželku nepodvádí? To nevadí, i tak si to budou ostatní kvůli Ditě myslet
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Málokdy mají dospělí radost, když jim jejich děti řeknou svůj názor. O to krutější ten názor je, když jim ho naservírují s křikem a naprosto nečekaně. Vždyť vize rodičů jsou ty nejlepší. Dítě potenciálního zřízence pohřebního ústavu Vítka Klímy to však v 4200. dílu vidí úplně jinak. Ale pořád je tu ještě Dita.

Vítka Klímu napadl geniální plán, čím se bude živit. Konečně ho nějaká aktivita zaujala natolik, že by se jí chtěl věnovat a vydělávat tak i peníze. Jeho nápad svěří manželce Ivě, která se však na Vítkův záměr úplně netváří. Pochopení a nadšení však Vítek najde u své dobré kamarádky Dity.

Gábina utnula další slibně se vyvíjející pokračování vztahu s kriminalistou Hermanem. Není to však kvůli nelibosti její matky, ale kvůli diskomfortu, který Gábina prožívá díky svým zdravotním problémům. Čeká na výsledky vyšetření a bohatě jí stačí, že se bojí ona. Nechce, aby se o ni strachoval ještě chlap, kterého sotva potkala. Jirka se však jen tak odbýt nedá. Nejspíše ho tato žena upoutala natolik, že se lehce nevzdá. I Gábině je major sympatický. Co jí však sympatické není, tedy lépe řečeno se jí vskutku hnusí, je chování jejích rodičů. Ti totiž zakazují jejímu synovi, aby se bavil s nynějším a možná jediným kamarádem, a naopak mu doporučují, s kým se bavit má. Gábina se proto do nich opře, rodiče nerodiče.

Vítek Klíma se chce pustit do nabídky alternativní možnosti pohřbů. Na přání zákazníka by zorganizoval pohřeb od A do Z, i kdyby se jednalo o sebepodivnější místo odpočinku zesnulého. Dita je tou myšlenkou nadšená, a tak narozdíl od Ivy, má Vítek její obrovskou podporu. To by byl zase oheň na střeše, kdyby se to jeho manželka dozvěděla. A že se to také dozví. A k tomu jí ještě pravděpodobně přibude informace o tom, s kým a kde tráví její manžel čas. Dita se totiž utrhne a přímo v hospodě bude líčit, kam a na co se s Vítkem chystají. 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text