Survivor Česko & Slovensko 2023: Kohout už ráno nezakokrhá, hladoví soutěžící neměli slitování

Survivor Česko & Slovensko 2023: Kohout už ráno nezakokrhá, hladoví soutěžící neměli slitování
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kmen Hrdinů po posledním vyřazení procitl. Kdo žil v iluzi, že se ještě nic neděje, pochopil, že je všechno jinak. Pítr dospěl k názoru, že Karolíně nemůže věřit vůbec nic. U Rebelů Martin promlouvá k ostatním a přesvědčuje je, že Hrdinové jsou rozmazlené celebrity a nemají motivaci pro vítězství.

Rebelové si vytváří kmenovou strategii. Musí se ze všech sil snažit, aby do sloučení kmenů bylo pryč co nejvíce Hrdinů. Potom budou mít v rukou převahu a větší šanci, že jeden z nich bude letošním vítěze. Všichni se také shodli na tom, že by soutěž o odměnu mohla nabídnout něco sladkého. Přece jen už jsou 12 dni bez cukrů a chuť na sladké je stále intenzivnější.

Zdroj: TV Nova

U Hrdinů Pepa hned po ránu přiznává, že zatím bude „neutrální“, protože to hra ještě dovoluje. Také vyjádřil svou nelibost vůči Báře, která je až moc aktivní a sebevědomá a trochu mu tím leze na nervy. Bára leží v žaludku i ostatním, ale ona je tak sebevědomá, že netuší, jak její chování na ostatní působí. Podezírá Káju, že proti ní kuje pikle.

Souboj o odměnu

Jako by odměnu Rebelové přivolali. Ve hře byly muffiny a dokonce čokoládové! Hrdinové nastoupili bez Katky. Katce nebylo dobře a údajně není jasné, kdy bude zpět. Bára tak na chvíli nemá svou modlu a hlavního spojence. Kateřina si tím moc plusových bodů nezíská. Soňa po několikadenním odpočinku byla pro kmen přítěží.

Soutěž byla trochu jiná, vystřelovaly se míče malým katapultem a na pláži je všichni společně chytali. Rebelům se hodně dařilo a vypadalo to, že Martinův motivační projev zabral. Hrálo se opět na body a za krásného stavu 4:1 se u Rebelů něco stalo a další čtyři kola prohráli. Na sladké odměně si tak nakonec pochutnali Hrdinové. Ti to ovšem schytali od Švanciho, který má o týmové hře a snaze vyhrát jinou představu a přišlo mu, že se kmen dostatečně nesnaží.

Rebelové tak odešli hladoví a úplně bez motivace. Možná si mužská část osazenstva měla všimnout, že Žaneta, která se tak ráda přidává do mužské aliance, neuhrála vůbec nic a byla stejně užitečná jako Lída, proti které neustále brojí. Tentokrát byl na schůzce „pánského klubu“ jmenován jako slabý kus i Adam. Jako osobní trenér nic nepředvádí. Jirka svalovce motivuje, že se hlavně nesmí hádat mezi sebou. Další den je to právě Jirka, kdo opět zmiňuje Adama, že ho už řeči o jeho práci iritují a že neustále opakuje ty stejné věci dokola.

Vašek, Pepa, Švanci a Filip, zdroj: TV Nova

Tentokrát je ve hře mnohem větší odměna

Třináctý den přinesl další soutěž a odměna je tentokrát hodně lákavá. Ve hře je hezká slepička, vypasený kohout, a navíc pro každého člena z vítězného kmene dvě vajíčka.

Soutěž byla tentokrát kombinací parkuru a házení míčem do koše. Právě to je velice nevyzpytatelná disciplína, která rozhoduje o vítězství. Většinou více štěstí přeje těm soutěžícím, kteří přestanou předvádět hody profesionálních sportovců a vzpomenou si, jak házeli míčem jako děti.

Do poslední chvíle byla celá soutěž napínavá a vlastně vcelku zábavná. Tučná výhra nakonec spadla do klína Rebelům a nutno dodat, že už to potřebovali.

K debatě ovšem je, zda se zachovali rozumně. Padlo totiž rozhodnutí, že bude hostina. Podávala se vejce, rýže a kohout. Moc nechybělo a kohout to mohl přežít. Vypadalo to, že jen odchyt zvířete z klece je práce minimálně pro tři odvážlivce. Bohužel diváci o toto vystoupení přišli. Nakonec se jeden kat našel, ale jak rychle poprava proběhla, je těžké posoudit. Kdo opeřence připravil zůstalo tajemstvím. Nikoho z Rebelů nenapadlo, že by si třeba vejce a maso z kohouta nadávkovali na více jídel.

Ženská část kmene si prosadila, že slepice by mohla žít, kdyby dávala vajíčka. Ale s chovem nikdo zkušenost nemá, slepice neměla ani vodu, ani krmení, takže její osud je asi také zpečetěný.

Hrdinové si museli nechat zajít chuť na křehké masíčko, a navíc se vrátili do tábora a zjistili, že jim spadla střecha přístřešku. To je moc nepotěšilo.

 

Zdroje článku:
  • autorský text,
  • Voyo