Právě vzniká 2. řada Stínů v mlze. Vrátí se Jiří Vyorálek i Petra Špalková s dcerou

Právě vzniká 2. řada Stínů v mlze. Vrátí se Jiří Vyorálek i Petra Špalková s dcerou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po úspěšné první řadě krimiseriálu Stíny v mlze už tvůrci horlivě připravují druhou sérii. Můžeme se tak těšit jak na staré známé vyšetřovatele Magdu Malou a Martina Černého, tak i na nové kriminální případy z Ostravska. Premiérové epizody by se mohly do programu České televize dostat už příští rok.

Kriminalistka mezi náročnou prací a rozpadající se rodinou

Kriminální seriál Stíny v mlze režiséra Radima Špačka, v hlavních rolích s Petrou Špalkovou a Jiřím Vyorálkem, se poprvé objevil na televizních obrazovkách 3. ledna 2022. Dvanáctidílná série z Ostravy představila kriminalistku Magdu Malou, která společně s novým parťákem Martinem Černým řešila zapeklité případy z nepříliš obvyklých míst. Děj zároveň sledoval i osobní životy obou vyšetřovatelů, zejména postupný rozpad manželství hlavní hrdinky. Na vině rozpadu manželství byla nevěra jejího muže (Jaroslav Plesl). Magda musela skloubit psychicky náročnou práci policistky s péčí o rodinu a malou dceru Amálku, kterou hrála hereččina skutečná dcera Anděla Tichá. Dcera Malé, Amálka, byla v posledním díle unesena pomstychtivým sociopatem Hrbkem (Miroslav Hanuš). Hrbek měl s Magdou nevyřízené účty z minulosti, ale nakonec se ho podařilo zneškodnit.

V nové řadě se Petra Špalková vrátí i s dcerou Andělkou

Pokud jste si seriál oblíbili, jistě vás potěší, že už teď se v kulisách Ostravy a Českého Těšína natáčí pokračování. Filmaři mají natáčení zatím rozplánovano do sto třiceti pěti dnů. Půjde-li vše hladce, nové díly by se v programu ČT mohly objevit už příští rok. První řadu sledovalo v průměru přes 1,6 milionu diváků a letos za ni tvůrci získali nominaci na Českého lva. Laťka je tak nastavena poměrně vysoko –⁠ mnozí diváci budou mít od nových dvanácti dílů nepochybně vysoká očekávání.

V nové řadě si zahraje také Jana Plodková.
V nové řadě si zahraje také Jana Plodková. | Zdroj: Autor / © Česká televize

Podle kreativní producentky Kateřiny Ondřejkové naváže druhá řada na první, a to s odstupem přibližně tří let. Životy hlavních hrdinů tak doznají určitých změn. Samotné kriminální případy se z podsvětí přesunou mezi obyčejné lidi, jimž osud uštědřil tvrdou ránu či se eventuálně zkrátka jen ocitli ve špatný čas na špatném místě.

Do svých rolí se vrátí Petra Špalková i její dcera. „Mám štěstí, že Andělce práce nejen jde, ale navíc ji i baví,“ pochvaluje si představitelka Magdy Malé. „Na natáčení se nesmírně těší a myslím, že jí vyhovuje to, že potkává velkou spoustu dospělých kámošů, což se v tom dětském věku tak úplně nestává. Natáčení je pro nás sice náročnější při organizování přesunů na trase Praha-Ostrava a taky při dohánění školy, ale zvládáme to…“

S kriminalistkou Magdou mám společný perfekcionismus a určitou důslednost při práci.

Chybět nebude ani Jiří Vyorálek coby Martin Černý

Dle slov režiséra Radima Špačka odlišuje druhou sérii od první především fakt, že se v ní těžiště zájmu přesune na rodinu Martina Černého, a to vyhroceným způsobem. Rozvedeného kriminalistu, jenž se do Ostravy nechal přeložit, aby mohl být nablízku dospívajícímu synovi, opět ztvární Jiří Vyorálek.

„Během první série jsem se zdokonalil v tom, jak přežít v Ostravě. To jsme se naučili všichni,“ zmiňuje herec. „Ostravsko v seriálu skvěle funguje, prostředí severní Moravy a Slezska jednotlivé příběhy hezky podmalovává. Tak se těším, na jaká místa nás natáčení nových epizod zavede.“

Režisér obou sérií Radim Špaček
Režisér obou sérií, Radim Špaček. | Zdroj: © Česká televize
Zdroje článku: