Blaženka z Ulice honí vrahouny po Ostravě v seriálu Stíny v mlze

Blaženka z Ulice honí vrahouny po Ostravě v seriálu Stíny v mlze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci Ulice znají Petru Špalkovou jako potrhlou Blaženku, přítelkyni nenapravitelného Pepana, s nímž začala vychovávat dceru Jiřinku. Pokud ale sledujete kriminální seriál Stíny v mlze, přesvědčíte se, že Petra Špalková dokáže být i velmi cílevědomá, temperamentní a neústupná policistka.

V Ulici hrála Pepanovu těhotnou přítelkyni

Když se v roce 2010 Petra Špalková objevila v Ulici v roli Blaženky Konopáskové, nebyl to zrovna velký důvod k radosti, alespoň ne pro Simonu Pavlicovou (Pavla Tomicová).

Blaženka byla totiž poněkud naivní, svérázná a prostoduchá těhotná přítelkyně Pepana (Tomáš Matonoha), která se zbožňovaného partnera rozhodla hledat právě v naší pražské ulici.

Čirou náhodou zde narazila zrovna na Simonu, Pepanovu současnou manželku, jež nicméně trpěla jeho sedmiměsíčním trestem domácího vězení, který si dle zákona musel odsedět na adrese trvalého bydliště – u Simony doma.

Jako by už tohle nestačilo, teď si ještě musela nebohá kadeřnice vyslechnout od Blaženky přehnané ódy na svého vykutáleného muže, s nímž se mimochodem toužila rozvést. Neváhala proto zosnovat zajímavý plán, při němž Pepanovi konečně začala vojna jako řemen.

Pepan - Tomáš Matonoha, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Setkání s Blaženkou před ním zachovala v tajnosti a zatím mu obě dávaly pořádně na pamětnou. Vzpomínáte si ještě, kolik legrace jsme s touhle trojicí zažili? Kéž by se nám do Ulice zase někdy vrátili…

Stíny v mlze přinesly Petře Špalkové první velkou roli v kriminálce

Od ledna 2022 můžete na obrazovkách České televize vídat Petru Špalkovou opět v roli starostlivé mámy, ale přesto docela jinak, než jak jste ji znali z Ulice. Tady totiž představuje zkušenou a neústupnou kriminalistku Magdu Malou, jež se svým novým partnerem Martinem Černým (Jiří Vyorálek) neúnavně potírá zločin v Ostravě i okolí.

Jedná se o vůbec první velkou roli Špalkové v kriminálním seriálu. Vedle vyšetřování nevšedních případů přinášejí Stíny v mlze také silné osobní příběhy obou hlavních hrdinů. Není to koneckonců nic jednoduchého, když člověk musí skloubit vyčerpávající práci s péčí o rodinu.

Petra Špalková tady hraje po boku své vlastní dcery Anděly Tiché a jejich společné natáčení pro ni bylo nádherné i vysilující zároveň, navíc probíhalo během první, druhé i třetí vlny koronaviru.

Zatímco vztah s dcerou Magdě šlape jako hodinky, v manželství už to tak růžově nevypadá. Její manžel (Jaroslav Plesl) totiž podlehl kouzlu atraktivní mladé kolegyně z koncertní síně. Převáží u něj láska k rodině nebo k nové milence?

A protože dramat není nikdy dost, přilepí se Magdě na paty nedávno propuštěný vězeň Hrbek (Miroslav Hanuš), psychopat prahnoucí po pomstě za své dřívější dopadení.

 

Zdroje: