Seriál Kukačky: Jitka Čvančarová v Kukačkách prostě chybí

Seriál Kukačky: Jitka Čvančarová v Kukačkách prostě chybí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve všech gestech Jitky Čvančarové, představitelky Kamily, bylo jasně zřetelné citové trápení manželky doktora Tesaře. Bravurně ztvárnila emoce ženy, která úpěnlivě touží po dítěti, ale její tužby zůstávají nenaplněné. Navíc jí záletný manžel nadělí zákeřnou podpásovku –⁠ on sám bude otcem, ona jako žena zklamala a její poslání matky bude nenaplněno. Duše plná beznaděje a smutku je v podání Jitky Čvančarové unikátní a diváci se nemohou smířit s její náhradou.

Ačkoliv diváci nemají žádné výhrady k herečce Evě Hacurové, která ve druhé sérii Jitku nahradila, Jitka Čvančarová jim zkrátka chybí a často tápou, proč vůbec k náhradě došlo.

Proč skvělou Čvančarovou musela nahradit herečka Hacurová

Není za tím nic jiného než úraz. Může potkat každého z nás –⁠ ani se nenadějeme. Bohužel to se přihodilo i Jitce –⁠ natřikrát zlomená noha ji naprosto vyřadila z provozu. Léčba a následná rehabilitace byla opravdu zdlouhavá a natáčení čekat nemohlo.

Eva Hacurová převzala roli po Jitce Čvančarové
Eva Hacurová v roli zdravotní sestry Kamily. | Zdroj: Miroslav Kučera/ © Česká televize

Za volbou náhradnice stojí shodné vnadné postavy

Režisér Biser Arichtev se dostal do svízelné situace. Zvolil náhradu, která je vnadné Jitce vizuálně velmi podobná. Eva Hacurová se své nové role chopila velmi zdatně. Scéna, kdy Marcela Holcová porodila chlapečka a Kamila se coby zdravotní sestra sejde se svým mužem, doktorem Tesařem, na jejím pacientském pokoji a pozoruje, jak si její muž poprvé pochová svého nemanželského syna, nenechala jedno oko suchým. Bravurně zahraná scéna Evu rázem vymrštila do pozice, která ostřílenější kolegyni může směle konkurovat. Její pohled vypovídal o emočním zmatku, který se jí zrovna honil hlavou.

Proč si Jitka Čvančarová nechce připadat jako vařená žába

Zranění Jitce sice přineslo finanční ztráty, na druhou stranu ji přimělo k celkovému zpomalení. Zjistila, že se nechce ocitnout jako žába z bajky, které postupně zvyšovali teplotu vody tak, až žába zapomněla zavčas vyskočit a uvařila se. Pro Jitku byl možná úraz jedním z impulzů, aby si uvědomila, že voda je pro ni už příliš horká.

Zdroje článku: