Denisa Barešová z Kukaček vyhledává pouze role, které ji naplňují

Denisa Barešová z Kukaček vyhledává pouze role, které ji naplňují
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hvězda Denisy Barešové rapidně stoupá a dá se říct, že dnes už tato sedmadvacetiletá herečka, známá z Kukaček a seriálu Chlap, patří k nejúspěšnějším u nás. Na výběru filmových i seriálových rolí si však dává záležet. Chce dělat jen to, co ji těší a co nebude v rozporu s jejími morálními hodnotami.

Herečka ze samých oceňovaných snímků

Denisa Barešová patří aktuálně k nejtalentovanějším a nejobsazovanějším herečkám v Česku. Snad na tom má nemalý podíl i fakt, že si svoje role dokáže pečlivě vybírat a zatím nikdy nešlápla vedle. Přestože je jí sedmadvacet let, často hraje třeba osmnáctiletá děvčata. Že působí mladě, slýchá od svého okolí každou chvíli.

Vypadám mladě po mojí mamince a po babičce. Vlastně je to asi, obzvlášť pro tuhle profesi, dobrá vlastnost.

Eliška z filmu Promlčeno: samoživitelka zocelená životem

Zájem o Denisu Barešovou jistě je, ale zatím to prý není vždycky tak, že by jí režiséři sami volali. Ačkoli i to se někdy poštěstí. „Je pravda, že jsem dlouho na žádném konkurzu ani castingu nebyla, ale také jsem od té doby nedostala žádnou práci, takže tak. Ale na tohle mi Robert zavolal sám, což je moc fajn,“ prozradila, jak ji k roli ve filmu Promlčeno přivedl režisér Robert Sedláček.

A koho že zde vlastně ztvárnila? Jednu z hlavních postav, mladou a svobodnou samoživitelku Elišku Vachkovou. „Je to holka, která dělá v supermarketu za pásem. Maká, jak může. Za pomoci maminky to nějakým způsobem zvládá… Docela tvrdě si vydělává na živobytí a je to holka od rány, není úplně naivní a křehká.“

Ani samotný mezinárodně oceňovaný film není žádná veselá podívaná, jak uznává i režisér Robert Sedláček. Jsou tam sice odlehčující okamžiky, ale postavy si tam primárně jdou po krku. Nakonec také objevují o své minulosti něco, co by otřáslo asi každým.

Denisa Barešová, výroční filmové ceny Český lev za rok 2022
Denisa Barešová, výroční filmové ceny Český lev za rok 2022. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zazářila v úspěšných snímcích, jako je Krajina ve stínu (2020), Jan Palach (2018) či nejnověji thriller Promlčeno (2022). Zahraje si také v připravované hororové komedii Přišla v noci (2023) a v dramatu Její tělo (2023). Na prohlášení, že v současnosti zřejmě nemáme obsazovanější herečku, reagovala úsměvem a slovy: „Jestli si to myslíte, tak to je moc hezké. Snad mě nemáte dost tím pádem.“

Denisa Barešová má jasno v tom, o jaké role stojí

Denisa Barešová je divákům známa rovněž coby Karolína Franková, dcera hlavních hrdinů seriálu Chlap, nebo jako Marcela Holcová, dcera Karla a Olgy z populárních Kukaček. Nijak se netají postojem, že dává přednost rolím, které ji těší a jsou v souladu s jejími morálními hodnotami. Nedělala by něco jen proto, aby se dostala do širšího povědomí veřejnosti, ačkoli je to pro mladého umělce důležité. „Myslím si, že jsem měla velké štěstí na nabídky. Řídím se intuicí, ale říkat ne se stále učím,“ přiznala v dalším z rozhovorů.

Mám nějaký svůj vkus, svou cestu a morální hodnoty, přes které nechci jít… Nechci udělat něco, čeho bych litovala.