Apollo 13 (1995): Jim Lovell si přál, aby ho hrál Kevin Costner

Apollo 13 (1995): Jim Lovell si přál, aby ho hrál Kevin Costner
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký astronaut Jim Lovell je dnes 91letým pradědečkem, který už na svůj boj o život ve vesmíru může vzpomínat s úsměvem. O svém dramatickém letu k Měsíci před lety napsal knihu, jež se stala předlohou k úspěšnému filmu Apollo 13.

Když Lovella oslovili hollywoodští agenti a svěřili se mu s plánem jeho příběh zfilmovat, astronaut se domníval, že by jeho osobu nejlépe ztvárnil Kevin Costner. Připadalo mu totiž, že je mu tento herec nápadně podobný. Režisér Ron Howard měl ale jinou představu a roli nabídl Johnu Travoltovi. Ten dal nakonec přednost jinému filmu, a tak se Howard dohodl s Tomem Hanksem, který rozhodně nezklamal. 

Jednoho z členů posádky si měl původně zahrát Brad Pitt, ve stejné době mu však byla nabídnuta i hlavní role ve snímku Sedm a přitahovala ho víc. Herec později přiznal, že jeho mamince to bylo líto. "Právě jsem viděla úžasný film Apollo 13. Proč jsi v něm nehrál?" ptala se. "Počkej, až uvidíš Sedm," odvětil Pitt, i když věděl, že maminka by ho raději viděla jako astronauta.