Enola Holmesová (2020) - Sherlockova mladší sestra jde do akce. V hlavní roli zazářila oblíbená Millie Bobby Brown

Enola Holmesová (2020) - Sherlockova mladší sestra jde do akce. V hlavní roli zazářila oblíbená Millie Bobby Brown
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový detektivní film měl premiéru před pár dny na Netflixu a roli Enoly Holmesové předvedla mladá a talentovaná Millie Bobby Brown. Film vnikl na motivy knižní série a Sherlockova mladší sestra vás svou genialitou a schopnostmi naprosto překvapí a okouzlí i ve filmovém prostředí.

Co a koho uvidíme?

Jistě víte, že Millie není ve světě filmů vůbec žádným nováčkem, na Netflixu jste si jí mohli všimnout už v roli Jedenáctky ve fenomenálním sci-fi seriálu Stranger Things (2016–2020). Přestože ji tato role proslavila, rozhodně to nebyla její první ani poslední zkušenost před kamerou. Vidět jste ji mohli v některých dílech seriálů Námořní vyšetřovací služba (2014), Chirurgové (2015) a Taková moderní rodinka (2015). Jednu z hlavních rolí si zahrála také v mysteriózním seriálu Narušitelé (2014). Nyní se připravuje další film, ve kterém Millie uvidíme, a to Godzilla vs. Kong. Na to, že jí je pouhých 16 let, se její herecká kariéra začala už pořádně rozjíždět, a to zdaleka není ještě konec.

Po boku Enoly (Millie Bobby Brown) se můžete těšit na odhalení více členů rodiny Holmesových. Samozřejmě se neobejdeme bez slavného Sherlocka Holmese, kterého si zahrál představitel Supermana Henry Cavill. Dále nás film seznámí s jejich bratrem Mycroftem (Sam Claflin) a matkou všech tří dětí Eudorií Holmesovou (Helena Bonham Carter).

Enola je o dost mladší než její bratři a od mala byla matkou Eudorií vychovávána v izolaci od ostatních. To ale jen do té doby, než náhle zmizí a domů se musí vrátit Enolini bratři. Ti jí mají poslat do školy, aby se naučila být pravou anglickou dámou. Po tom však Enola vůbec netouží a raději se vydá matku hledat sama. Při jejím pátrání na ní čeká mnoho nástrah, mladá a neohrožená Enola ale dokáže přechytračit i svého geniálního bratra Sherlocka.

Stojí film za zhlédnutí?

Krásné záběry dobového Londýna jistě patří mezi přednosti filmu. Ten nám také nabízí poměrně zajímavý příběh a složení postav i herců. I tak jsou ale některé scény až zdlouhavé a příběhu občas něco chybí. Celý film má něco přes 2 hodiny, což už se vám může zdát trochu moc.

Hodnocení filmu je celkově spíše kladné, herci a postavy jsou okouzlující, především Enola, která neváhá si s diváky během jejího dobrodružství popovídat. Anglické prostředí se k Millie Bobby Brown hodí, snad ji v Anglii tedy ještě někdy uvidíme.

Na rodinný večer je tedy Enola Holmesová vhodnou zábavou, užijí si ho i děti. Film je dostupný na Netflixu, tak neváhejte a běžte se podívat!