Na lovu: Viktorie Mertová se chtěla jmenovat po jedovaté kytce. Belladonně závidí líčení a krásné účesy

Na lovu: Viktorie Mertová se chtěla jmenovat po jedovaté kytce. Belladonně závidí líčení a krásné účesy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Belladonna je kombinací vytvořené televizní image a skutečné osobnosti Viktorie Mertové, která se od lovkyně odlišuje hlavně tím, že obvykle nenosí tak pěkné účesy, kostýmy a make-up. S ideální přezdívkou přišla sama, inspiroval ji latinský název rulíku zlomocného.

Ani Belladonna nemá vždycky dobrý den. Taky chybuje

Viktorie Mertová, zatím nejnovější přírůstek mezi lovci z televizních soutěží Na lovu a Superlov, přijala pozvání do pořadu TALK!, ve kterém bez obalu přiznala i to, že často něco neví. O lovcích se tak nějak automaticky předpokládá, že vědí všechno. Mají neskutečný přehled a obsáhlé znalosti z nejrůznějších oborů. Ale jak se říká, i mistr tesař se někdy utne, a ani oni tedy nejsou zcela neomylní. V minulosti už prozradili, v jakých oblastech mají mezery. Jiří Martínek alias Doktor Vševěd, nejúspěšnější, nejstarší a nejobávanější z lovců, např. v Show Jana Krause zmínil, že se mu nedaří v technických předmětech a sám sebe by označil za nešikovného. Je možná expert přes historii a geografii, ale třeba takové pracovní činnosti, ty mu ve škole nikdy nešly.

Viktorie, vystupující pod přezdívkou Belladonna, pak zase připustila, že se ve škole nikdy nedokázala cíleně učit. Naštěstí má dobrou paměť, a tak jí vždycky v hlavě uvízlo to nejdůležitější. „Většinou si třeba něco neumím vybavit, takže si to musím najít. Ale včera jsme byli na finále hospodského kvízu a tam jsem bohužel nevěděla opravdu hodně věcí.“

Kostýmy a líčení si lovkyně užívá. Přezdívku vymyslela sama

Neohrožená Belladonna objevující se na obrazovkách je podle Viktorie Mertové kombinací jejího skutečného já a vytvořené televizní persony. Sama si prý neohroženě rozhodně nepřipadá. Ona i štáb se snaží, aby to celé vycházelo z ní, ale zároveň je pro ni komfortní, že může být částečně v určité roli. Belladonna má prý oproti ní výhodu v krásném účesu a líčení, které nebývá obvyklou součástí Viktoriina všedního života.

Nejsme herci, takže se stejně chováme tak, jak se chováme normálně. Myslím, že ta vytvořená image je skutečně jen malinko na povrchu, jinak jsme to my.

Péči kostymérek si Belladonna užívá.
Péči maskérek si Belladonna užívá. | Zdroj: TV Nova

Práci vizážistů a kostýmních výtvarnic ale Viktorie Mertová upřímně obdivuje. Sama by nedokázala tak pěkně vyladit outfit a zkombinovat ho s příhodným make-upem a účesem. Vložili do toho opravdu hodně času a vše promysleli do nejdrobnějších detailů, jako jsou knoflíčky nebo náušnice, které vlastně divák mnohdy nevidí. Celkový vzhled přímo dokonale sedí k přezdívce Belladonna.

„Přezdívku jsem vymyslela sama, ale spíš shodou okolností. Na tom se podílel celý štáb, doslova každý se snažil vymyslet něco, co by sedělo a mohlo v pořadu fungovat. Já jsem se v dotazníku snažila vymyslet nějakou jedovatou kytku a napadl mě rulík zlomocný, což je teda Atropa bella-donna. Je to zároveň slovní hříčka s tím ‚bella donna‘, krásná žena.“

Zdroje článku: