KVÍZ: Zjistěte, jak moc se vyznáte v čarodějnickém světě Harryho Pottera

KVÍZ: Zjistěte, jak moc se vyznáte v čarodějnickém světě Harryho Pottera
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Harry Potter je kultovní postavou, o jejíž existenci museli slyšet i ti, kteří nejsou fanoušky fantasy. Malý chlapec s jizvou na čele během několika let vyspěje a stane se mladým mužem, jež je zodpovědný za budoucnost kouzelnického světa. Filmů i knih bylo dohromady vydáno na dvě desítky. Pamatujete si ale všechno, co se v příbězích odehrálo?

Na konci minulého století byl vydán první díl úspěšného fantasy

Fantasy román, jenž probíhá především v kouzelnickém světě a ve Škole čar a kouzel v Bradavicích, je natolik úspěšný, že se s postavou Harryho Pottera lze setkat nejenom v knížkách, ale také na filmovém plátně. V roce 1997 byl autorkou J. K. Rowlingovou vydán první díl ságy, a to titul Harry Potter a Kámen mudrců. Poslední napsaná kniha, Harry Potter a relikvie smrti, se do České republiky dostala v roce 2008.

Harry Potter se dočkal filmového zpracování hned sedmkrát, s premiérami mezi roky 2001 a 2011. Hlavní hvězdou celé série byl jednoznačně chlapec s jizvou na čele, tedy Harry Potter, jehož si zahrál Daniel Radcliffe. Nerozlučnou trojici Harry tvořil s Ronem Weasleyem (Rupert Grint) a Hermionou Granerovou (Emma Watson).

Harry s kamarády se snaží zachránit kouzelnický svět

Ve filmu se protínají dva světy. Skutečný v Londýně a kouzelnický svět ve škole v Bradavicích a v jejím okolí. Harry spolu se svými přáteli stojí na straně dobra, aby se během všech dílů dokázal úspěšně poprat s Lordem Voldemortem, hlavním záporákem série, a jeho svěřenci.

Od poslední knihy jsme se toho o Harrym moc nedozvěděli

Již dlouhá léta o Harrym Potterovi nic nevíme. Epilog posledního dílu ale končí ve chvíli, kdy Harry spolu se svou ženou Ginny vyprovází své tři děti na cestu do Bradavic. Kdo ví, zda se tedy jednou nedočkáme dalšího pokračování.

Než k němu ale dojde, pojďte se nyní podívat, jak moc dobře Harryho Pottera znáte.

 

Zdroje článku: