5 důvodů, proč sledovat seriál Chlap

5 důvodů, proč sledovat seriál Chlap
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdá se, že seriálů z lékařského prostředí je na televizní obrazovce více než dost. A přesto v březnu jeden přibyl. Seriál Chlap má však mnohem větší hloubku než běžné nemocniční seriály. Přinášíme vám 5 důvodů, proč byste mu měli dát šanci.

1. Seriál Chlap je inspirován skutečnou událostí

Seriál Chlap není jen tak vymyšleným seriálem. Odráží se od skutečného příběhu, který potkal italského lékaře Pierdanteho Piccioniho. Jen tak z prstu si ale tento příběh televize Nova nevycucala. Inspirovala se asi dva roky starým italským seriálem, který tento příběh reflektuje. Jmenuje se DOC – Nelle tue mani (což se dá přeložit jako Návrat do života).

Zajímavé také je, že v tomto případě spolu televize Nova a Markíza nespolupracují (podobně jako u Ordinace v růžové zahradě), obě televize natočily svou vlastní verzi. V té slovenské s názvem Druhá šanca hraje hlavní roli Ján Koleník.

2. Je to drama

Seriál Chlap je příjemnou změnou oproti seriálům, které na Nově už běží. Nabízí dramatickou dějovou linku, odlišnou od té v Ordinaci nebo v kriminálce Specialisté. Je to drama podle skutečnosti plné lidských příběhů. Představte si, že by se něco podobného stalo vám a jen horko těžko byste vzpomínali na svých posledních 12 let života.

3. Hlavní postava i její okolí je pestré

Hlavní postava uznávaného lékaře Ondřeje Franka není v žádném případě jednoduchá. Ondřej Frank, který se v průběhu seriálu snaží vzpomenout na to, kým byl, řeší vnitřní rozpor. Vše totiž nasvědčuje tomu, že ačkoliv patřil mezi kapacity, v osobním životě si takhle dobře nevedl. V seriálu se tak snaží přijít na to, proč byl někým jiným a měl jiné hodnoty, než má po nehodě?

Jitka Ježková, Tomáš Maštalír, Andrea Růžičková, Zdroj: TV Nova

4. Hlavní roli má neokoukaný Tomáš Maštalír

Dalším důvodem, proč usednout každý čtvrtek k televizi je i hlavní postava Ondřeje Franka, kterou ztvárnil Tomáš Maštalír. Je to sympatický a hlavně v Česku neokoukaný slovenský herec. Vidět jste ho mohli například ve filmu Šťastný nový rok. Jeho tvář však u nás není tolik známá, což je velkým plusem a pro diváka příjemným osvěžením.

5. Těšit se můžete na Andreu Růžičkovou i Jenovéfu Bokovou

K televizním obrazovkám vás přitáhnou i krásné a úspěšné ženy, mezi které patří Andrea Růžičková (hraje doktorku Evu Ulmanovou), Jitka Ježková (hraje bývalou manželku Ondřeje Franka), ale i Jenovéfu Bokovou (tu jste mohli vidět ve filmu Ženy v běhu).

 

Zdroj: