Máme rádi české krimi seriály: Stíny v mlze s oblíbenou Petrou Špalkovou míří konečně k divákům

Máme rádi české krimi seriály: Stíny v mlze s oblíbenou Petrou Špalkovou míří konečně k divákům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už loni na jaře se rozběhl nový projekt k dalšímu českému kriminálnímu seriálu a vypadá to, že se konečně co nevidět dočkáme 12ti dílů plných kriminálních zápletek.

Seriál se natáčel především v Ostravě a jejím okolí. Nikoho nepřekvapí, že hlavní hrdinkou je žena a postavu Magdy Malé ztvárnila oblíbená Petra Špalková.

Rodačka z Brna se divákům zapsala poprvé do povědomí ve filmu Šakalí léta Jana Hřebejka. Malou roli si zahrála i v oskarovém snímku Kolja. Práce na seriálu pro ni nebyla novinkou. Vidět jste ji mohli ve Zdivočelé zemi, v Četnických humoreskách nebo v primáckém seriálu Letiště.

Určitě zajímavostí nového seriálu je skutečnost, že si po boku Petry zahrála i její dcera Andělka Tichá. Z dalších herců se můžete těšit na Jaroslava Plesla (v roli manžela hlavní hrdinky) nebo Reginu Rázlovou (jako tchýni). Policejního kolegu si zahrál Jiří Vyorálek, který už má s účinkováním v krimi seriálu poměrně velkou zkušenost, protože vytvořil jednu z výrazných rolí v kriminálním seriálu Polda, kde září David Matásek. Další postavy vytvořili ostravský herec Petr Panzenberger, Ondřej Brett a hvězda loňské řady StarDance Miroslav Hanuš.

Seriál se kromě kriminálních zápletek má více soustředit na osobní život detektivů.

Proto byla jako hlavní hrdinka vybraná žene, která bude zároveň vystupovat jako matka a manželka, která bude muset spojit náročnou pracovní kariéru a rodinu.

Seriál by měl diváka nechat nahlédnout do různých sociálních skupin, od dětských gangů, přes motorkáře až k zápasníkům v klecích. Mělo by jít o stručnou zprávu o současné společnosti. Autorem námětu i scénářů je Zdeněk Zapletal, režíroval Radim Špaček a za kamerou stál Martin Štěpánek. Scénickou hudbu k seriálu vytvořila Janáčkova filharmonie.

 

Zdroj: