Úterní Prostřeno: U Aleše se dokonce vařilo, to v této soutěži nemusí být samozřejmostí

Úterní Prostřeno: U Aleše se dokonce vařilo, to v této soutěži nemusí být samozřejmostí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aleš (42) je v pořadu už podruhé, ale nepřiznal to. Zatímco před lety vařil v kuchyni rodičů, dnes pozval kamery do svého domečku v městečku Rychvald. Žije sám, ale když mu to dovolí čas, jsou s ním děti, které má z nepovedeného manželství.

Aleš pracuje jako řidič kamionu, ale je vidět, že v kuchyni se umí otáčet. Jen měl doma asi jedinou cibuli. Když ji spálil, nedokázal osmažit jinou. Laťka však tento týden není moc vysoko, takže se o jeho pohoštění dá konstatovat, že se hosté najedli a nebyli ani moc kritičtí.

Nemocný soutěžící na sebe samozřejmě zase upozornil, protože z jídla jen ochutnal. Porce, které dostal, byly jen do očí bijícím plýtváním jídlem. Snědl jen maso z hlavního chodu a dezert. Navíc z nějakého záhadného důvodu dostával nejvíc prostoru k tomu, aby mohl hodnotit Alešovo jídlo. Produkce asi usoudila, že je na to expert.

Škoda, že se spíš nesnaží sehnat soutěžící, kteří by diváky přilákali vařením. Z diváckých ohlasů také vyplývá, že na komentář Vydry a Bouškové už jsou lidé alergičtí, protože několik let doslova „melou“ jedno a to samé. Nebyla by už vhodná doba na změnu?

Hostina u Aleše

Panáček na uvítanou určitě potěšil.

hovězí vývar u Aleše, zdroj: FTV Prima

Jako předkrm se podávala plněná broskev s kuřecím salátem a opečený toustík. Ten list salátu byl sice zbytečný, ale hostům (těm normálním) chutnalo. Polévka byla chutná, a i dobře vypadala. Možná v ní bylo až moc nudlí a někomu chybělo maso, ze kterého byl hovězí vývar uvařený. Určitě ale je potřeba ocenit domácí nudle a játrovou zavářku. Po dlouhé době je to soutěžící, kterého napadlo játra očistit, přestože se rozmixovaly. Nikdo si vývar ani nemusel dochutit.

Úkolem týdne byly jahody, které se na stole objevily jako doplněk k sektu. Klidně je hostitel mohl použít na nazdobení dezertu, který by získal něco navíc.

Jako hlavní chod se podávalo pečené hovězí, šťouchaný brambor, zeleninový salát. Salát byl ze zelí, tedy zelný. Šťouchané brambory byly chudší, protože Aleš neuhlídal cibulku. Z nějakého důvodu nebyl schopný udělat jinou. Upečené hovězí všem chutnalo.

Pečené hovězí u Aleše, zdroj: FTV Prima

Dezert byl konečně normální pečená buchta, žádné rozdrcené sušenky, kterými si soutěžící v poslední době trochu usnadňují práci. Kakaová buchta s domácí marmeládou z černého rybízu byla jednoduchá, ale hosté si pochutnali. Korpus, který ještě teplý dostal vrstvu marmelády zvláčněl a nadrcené ořechy, kterými byla marmeláda zasypaná, přidaly další chuť.

Hodnocení tento týden vlastně ani nemá moc smysl. Jeden ze soutěžících se rozhodl bez ohledu na kvalitu jídla dávat pět bodů, aby si pojistil výhru a další zase chce dávat samé desítky.  Nakonec by si vlastně cenu mohli vylosovat. Mělo by to úplně stejnou hodnotu. Snad alespoň diváci vyberou dobře.

Soutěži by pomohlo, kdyby hlavní cenu přidělili diváci, ne soutěžící. Rozhodně by to bylo spravedlivější. Ale o odměnu pro nejlepšího v pořadu asi moc nejde. Je to show. Čím bizardnější a kontroverznější, tím více sype.

 

Zdroje článku: