Specialisté: Strouhal zastřelí syna státní zástupkyně a sám má pochybnosti, zda to bylo nutné

Specialisté: Strouhal zastřelí syna státní zástupkyně a sám má pochybnosti, zda to bylo nutné
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Znovu se ocitáme uprostřed bankovní loupeže, která se nevyvíjí úplně podle plánů. Pachatelé Vydra a Tesař uprchli i s mladou ženou, kterou si vzali z obchodu jako rukojmí. Pro jednoho z pachatelů už nejdobrodružnější jízda skončila.

Filip Tesař nakonec kvůli vlastní nepozornosti skončil pod koly náklaďáku, který se vyřítil z přítmí. Možná si řidič ani nevšiml, že někoho přejel. Zmizel z dohledu a na okraji cesty zůstal ležet mladý muž. To pro druhého z lupičů znamenalo začít přemýšlet o tom, co dělat dál. Ještě před pár minutami to byl Tesař, kdo vydával pokyny. Vydra ovšem zdaleka nedosahuje otrlosti svého mrtvého kumpána. Z telefonu Tesaře volá záchranku pro těhotnou ženu, která není v dobrém stavu, nasedá sám do auta a odjíždí na místo, kam měla dvojice jet podle Tesařova plánu.

Vydra pravděpodobně ženě a jejímu dítěti zachránil život. Unesená prodavačka záhy porodila holčičku, která musela sice do inkubátoru, ale bude v pořádku, stejně jako její matka.

Jak už bylo v předchozí epizodě, Strouhal s Vondráčkem už vědí, že lupiči dostávali během akce informace přímo ze štábu, odkud se operace řídila. Také zjistili, že jde o telefon nepříjemného plukovníka Bruknera, který celou akci vedl a byl velice protivný na všechny kolem. Jako by ani nechtěl, aby se loupež vyřešila a pachatelé byli zadrženi.

Nakonec to byl Vondráček, kdo si Bruknera povolal k podání vysvětlení. Během dne chodil plukovník neustále kouřit, takže se přímo nabízelo, že to byl on, kdo si volal se zločinci. Ovšem to plukovník popřel s tím, že telefon měl celou dobu v saku na židli, takže si ho mohl brát kdokoliv. Nakonec se odmítl s Vondráčkem bavit a odešel.

Policisté našli těhotnou přítelkyni Vydry, ale ta o loupeži nic nevěděla a telefon na přítele odmítla poskytnout. Jak však vyplynulo z jejího chování, musela s ním nedávno mluvit.

Sorajová
Sorajová (Dana Černá) | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Sorajová tuší, že její syn je v celé věci zapletený, ale je na něj až příliš fixovaná. Nedokáže myslet s jasnou hlavou a vše dělá pro to, aby byl krtek, který předává informace, co nejrychleji dopaden a nikdo se jejím synem nezabýval.

Využije k tomu svou podřízenou Plockovou, která má také syna. Ten už třikrát ukradl auto a jeho třetí porušení zákona má právě Sorajová na stole. Plocková už ji několikrát prosila, aby synovi pomohla, a tak si teď mohou být prospěšné vzájemně. Pokud Plocková tak moc chce syna dostat z maléru, musí se přiznat, že telefonicky komunikovala s lupiči. Legendu Sorajová vymyslela. Plocková jen před Vondráčkem odříkala naučený text. Ten však o její historce silně zapochyboval. Něco mu na přiznání nesedělo.

Zuzana vypátrala chatu Tesaře, skrytou v lesích. To by mohlo být ideální místem pro úkryt na útěku. Karas s Kovářem tam opravdu Vydru zatkli.

Věci nabraly rychlý spád. V okamžiku, kdy Vydra řekl, že peníze ani nemá, protože je Tesař schoval v nějaké staré fabrice, kolem které jeli, už nebylo těžké najít místo, o kterém mluvila i unesená prodavačka. Strouhal, Karas a Kovář byli na místě právě včas. V ponuré hale už byl někdo, kdo si pro peníze přijel a měl zbraň. Major Strouhal byl první, kdo muže se zbraní v ruce viděl, a tak vystřelil.

Syn státní zástupkyně byl na místě mrtvý. Strouhal musel být postaven mimo službu a všichni čekali, jak se věci vyřeší. Sorajová samozřejmě přispěchala se svou verzí a Vondráček se musel hodně snažit, aby i tentokrát spravedlnost zvítězila.

K vidění 8.5. večer na Nově.

Zdroj článku:
  • autorský text