Příští týden ve Specialistech: Strouhal zjišťuje, že se při vyšetřování může spolehnout jen na svůj tým a Vondráčka

Příští týden ve Specialistech: Strouhal zjišťuje, že se při vyšetřování může spolehnout jen na svůj tým a Vondráčka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Až příliš mnoho podezřelých okolností se objeví kolem případu, do kterého se zapojil i tým majora Strouhala, jelikož se na místě činu jako první objevili Martin Kovář s Matějem Karasem. Když se totiž muži doslechli o bankovní loupeži v dané lokalitě, byli nedaleko, a to kvůli výslechu svědka.

Na místě našli jen člena bankovní ochranky, který působil dezorientovaně, a zastřeleného ředitele pobočky. Peníze i lupiči už byli asi pět minut v pohybu, a to ve světlemodrém autě, jak vypověděl zraněný muž.

Po příjezdu přivolané policie se Karas s Kovářem vydali za autem a dopraváci jim podle kamer pomáhali. Jenže nakonec auto z monitorovaných cest zmizelo někde v Bohnicích.

Major Strouhal byl povolán do štábu, odkud se měla operace řídit. Dokud má v akci své lidi, státní zástupkyně Sorajová si vymohla na nerudném plukovníkovi, že bude v týmu také.

Zuzana Koutná zatím odváděla záslužnou práci v kanceláři. Zjistila, že ve stejné době, kdy byl z autobazaru ukraden modrý vůz pachatelů, o kus dál zmizel další, černý automobil. To mohlo mít spojitost, a kromě velícího plukovníka to přišlo jako logické všem ve štábu, a to včetně Vondráčka. Vondráček se Strouhalem jen beze slov sledovali divné počínání šéfa operace, který jen zpochybňoval jejich nápady, jako by ani nechtěl, aby byli pachatelé dopadeni.

Jak modrý, tak i černý vůz dvojice Kovář a Karas nakonec našla. U druhého vozu bylo píchnuté kolo, které pachatelé neuměli vyměnit, a tak možná odešli pěšky.

David Prachař jako plukovník Pavel Vondráček
David Prachař jako plukovník Pavel Vondráček. | Zdroj: TV Nova

Zuzana v kanceláři nezahálela a stačila už vyslechnout muže z bankovní ochranky, kterého po ošetření propustili z nemocnice. Ten znovu zopakoval to, co se vlastně stalo. Kromě šermířských masek, které měli pachatelé na sobě, také upozornil na nestandardní způsob, jakým se tentokrát peníze určené k likvidaci (asi 5 milionů korun) do auta, které je sváželo z více bank, nakládaly. Běžně byly peníze v trezoru až do okamžiku, než přijel ozbrojený doprovod. Tentokrát však ředitel pobočky začal peníze do dodávky nosit dříve. Místo ozbrojeného doprovodu přijel modrý vůz a z něj vylezli dva ozbrojení zloději. Jeden z nich šéfa pobočky chladnokrevně zabil. Muž z ostrahy však uvedl, že se mu zdálo, že ředitel řekl něco jako: „Filipe, ne.“ Mohl tedy vědět, kdo muži s maskou jsou.

Jenže postupem času začalo být mnohem více podezřelých věcí. Lupiči se mezitím stali i únosci, protože se před policií schovali do obchůdku a při tajném útěku si vzali těhotnou prodavačku jako rukojmí.

Ve štábu Strouhal s Vondráčkem jen nevěřícně pozorují, jak velící plukovník nedělá nic z toho, co by měl. Navíc lupiči jako by stále byli o krok napřed před policií. Mají informace z první ruky a ve štábu musí být někdo, kdo jim pomáhá. Je to sám plukovník? A co s tím má společného syn státní zástupkyně Sorajové, který prokazatelně zná jednoho z lupičů ze šermu? Jak se k podezření postaví samotná Dana Sorajová a kam až je ochotná zajít, aby ochránila svého syna?

To vše se bude řešit v další epizodě.

Zdroj článku:
  • autorský text