Co nutí diváky seriálu ZOO usedat opětovně před obrazovky?

Co nutí diváky seriálu ZOO usedat opětovně před obrazovky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některé seriály diváci už od začátku zařadí do pomyslné kategorie „tuctovka“ a nic závratného od nich ani přes skvělé herecké obsazení neočekávají. Seriál ZOO, vysílaný na TV Prima, ale běží už od 13. ledna 2022 a rychle si našel svou stálou diváckou základnu.

ZOO se už od začátku snažila upoutat několika zásadními fakty, kterými se lišila od většiny tuzemské produkce. Diváci nejprve kvitovali skvělé herecké obsazení, které už k prvnímu dílu dokázalo přilákat 1,47 milionu sledujících. Všem se líbilo také prostředí, kde se seriál primárně odehrává – a tím je zoologická zahrada. ZOO milujeme všichni, malí i velcí, takže je jasné, že příběhy lidí propojené s osudy zvířat dokážou hodně zahrát na city a lidé si ZOO i díky tomuhle konceptu naprosto zamilovali. I proto si dodnes drží sledovanost nad milion diváků na každý díl.

Zpěvačka herečkou

Diváci se v různých diskuzích shodují, že milují především hlavní postavu Viktorii Janečkovou, která vystupuje také jako zpěvačka Alex. Její představitelka Eva Burešová je nejen krásná, ale je i ženou mnoha talentů. Díky zkušenostem z muzikálů dokáže srdce diváků potěšit známými českými i anglickými písněmi, které seriál zajímavě zpestřují. 

Ženské publikum navíc podlehlo kouzlu některých mužských postav a fanynkám učaroval zejména charismatický soudce Petr Kříž (hraje ho Robert Urban), jehož srdce si začala pozvolna získávat právě i Viky. A mnozí rodiče, kteří tráví u seriálu klidný večer, také s pobavením sledují Křížovy neposedné děti, které skvěle odrážejí realitu mnohých z nás.

Pobaví i dojme

Seriál ZOO si nehraje na žádné drama ani nepřichází s náročnými tématy. Je to komedie, takže se u něj diváci často zasmějí. A to mají lidé rádi. Proto se k ZOO pravidelně vrací. Nemluvě o tom, že mnoho lidí nadchla atmosféra seriálu, která je velmi podobná jeho předchůdci – Slunečné.

Ostatně, v ZOO se objevuje mnoho herců právě ze Slunečné, takže diváci mají chvilkami pocit, jako by sledovali pořád svůj oblíbený seriál, jen s trochu jinými postavami a v jiném prostředí, ale v pořád podobném naladění.

Láska diváky baví

Nechybí tu navíc ani milostná dramata, občas pořádně zašmodrchané vztahy a zvraty, které leckomu připomínají i jeho vlastní život a to, jak se i my sami musíme někdy rozhodovat, jaký další krok v životě udělat a jak jednat správně a tak, aby to bylo fér k ostatním. Diváci dokážou souznít s hlavními postavami, prožívají s nimi jejich problémy a snaží se dopředu odhadnout, co se stane dál. A to je přesně to, o čem každý dobrý scenárista sní – aby se do jeho scénáře diváci propadli podobně jako do děje skvělé knížky a stávali se v duchu nedílnou součástí seriálu, aby se svými oblíbenými postavami doslova žili a nechtěli propásnout ani jedinou minutu dalšího pokračování.

A jelikož seriál ZOO po letní pauze opět pokračuje, některé postavy z něj zmizely (například Eva Burešová kvůli narození miminka) a jiné nové zase přišly. Je pořád na co se těšit a nad čím přemýšlet. Ale hlavně je to pořád ta pohodová podívaná, u které si divák může skvěle odpočinout, zapomenout na stres i problémy a prostě se jen bavit.