ZOO: Petr si sepsal požadavky na svou přítelkyni. Je to dobrý nápad?

ZOO: Petr si sepsal požadavky na svou přítelkyni. Je to dobrý nápad?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr Kříž se v ženách hodně zklamal, a tak se při hledání příští partnerky rozhodne řídit seznamem ideálních vlastností, které by měla mít. Danuše by ho nejradši přetrhla a všemožně se mu snaží vysvětlit, že nejlepší ženskou má přímo před nosem.

Výběrové řízení na perfektní manželku

Děti svou chůvu milují, o tom není pochyb. Dokonce si samy uklízejí pokoj, aby na ni udělaly dojem. Ilonka podotýká, jaké měl Petr štěstí, že našel Viky, a naznačí mu, že by se ohledně ní mohl více snažit. On se zaraženě zeptá, jestli by jí měl přidat na výplatě, a Ilonka jen zakroutí hlavou, jak může být vysokoškolsky vzdělaný člověk tak natvrdlý. Fakt, že Petr o Viky jako o budoucí přítelkyni vůbec neuvažuje, potvrdí jeho další počin – začne si psát seznam ideálních vlastností své potenciální manželky a matky jeho dětí.

Danuše nechápe, že je její syn taková trubka

Podle Danuše neshání Petr skutečnou ženu, ale robotku. On svůj seznam naopak vnímá coby logický krok. Viky naznačila, že u nich nebude pracovat navždy, a tak se podle toho musí pan Kříž zařídit – najít si manželku, která neskončí nikdy. Markéta a Alex mu připadají jako dostatečný důkaz, že vybírat si partnerku bez seznamu nefunguje. Danuše se mu hluboce omluví za to, jak ho vychovala, a lituje, že je tak citově zaostalý. S jeho přístupem zkrátka nesouhlasí.

Ilonka však nápad se seznamem úplně nezatracuje, naopak se ho snaží využít ku prospěchu věci – pokud s Danuší nadiktují Petrovi všechny vlastnosti, které má Viky, možná mu konečně dojde, že by měl být s ní.

Viky prostě není Alex

Danuše nevydrží čekat, až se synovi zázračně rozsvítí, a rovnou mu řekne, že ideální partnerkou by pro něj mohla být Viky. Ta zrovna vyjde z dětského pokoje a náhodou jejich rozhovor vyslechne. Petr s ní odmítá chodit z několika důvodů – pracuje pro něj, chodí s Markem a on zase chodil s její sestrou. Hlavně mu ale nepřipadá jako mateřský typ – na děti je drsná a divoká. Teď to možná nevadí, ovšem až budou v pubertě, Petr nechce, aby byla vzorem pro Sofii. Není jako Alex, o to jde především.

Ani Břéťovi nepřijde normální, že si chce Petr vybírat přítelkyni podle seznamu. Označuje to za maximálně ujeté. Bohužel ani jeho domluva nepadne na úrodnou půdu.

Zdroj článku:
  • Autorský text