Survivor Česko & Slovensko: Tomáš si upekl pavouka, nožičky křupaly jako brambůrky

Survivor Česko & Slovensko: Tomáš si upekl pavouka, nožičky křupaly jako brambůrky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve hře jsou další poloviny skryté imunity, všichni už se těší na sloučení a Yenifer si nechala od Tomáše vyrobit podprsenku z kokosů. Kdo vypadl ze hry, už je veřejným tajemstvím asi měsíc, takže se žádné překvapení nekonalo.

Bandurko našel zprávu, ve které se píše, že se na ostrově ukrývají další půlky individuální imunity. Po zkušenosti s Filipem už se o získanou informaci s nikým nepodělil. Jack je stále v klidu, a tak i u Lovců je klid.

Souboj o kmenovou i individuální imunitu

Nikola a Yenifer byly dobrovolnice, které se nechaly zalévat v bedně vodou. Mříž je limitovala v pohybu hlavy a cílem bylo, vydržet ve vodě, kam ostatní přilévali vodu, co nejdéle. To zvládla Nikola a získala tak pro kmen Lovců imunitu. Yenifer sice tak dlouho nevydržela, ale zase má stále herní výhodu, kterou může svůj kmen ochránit a naopak Lovcům pěkně zavařit. Je však otázkou, kdy svou výhodu použije.

O individuální imunitu vydrželi bojovat nejdéle Radek, Tomáš a Márty. Šlo o pohyb koule přivázané špagátem na násadě. Koule se musela pohybovat kolem tří totemů, aniž by je shodila. Márty to vydržel 14 minut a zajistil si tak ochranu před duelem.

U Titánů

O podivném dělení jídla, které má většinou na starost Yenifer, se už v minulosti mluvilo a tentokrát se nahlas ozvala Kristýna. Yenifer to sice přešla, ale určitě to Kristýně vrátí, když bude mít příležitost. Márty a Radek řeší, že kmen chce napsat Ivanu, která už je hodně vysílená a jako nejstarší už si zaslouží vrátit se do svého pohodlného života. Márty má Ivanu rád, od začátku při sobě stáli, a tak ten ji rozhodně napsat nechtěl. Jako majitel individuální imunity řekl Radkovi rovnou, že do duelu pošle jeho, ať se na to připraví.

Radek si hodně věří, takže ho to nijak nestresovalo, jen pomluvil Mártyho, že nemá žádnou herní strategii a doplatí na to. Zřejmě pomyšlení, že někdo hraje bez lží, se mu zdá podezřelé. Márty možná zdědí imunitu po Ivance, která našla už i druhou půlku a stala se vlastníkem celé imunity. Pro sebe ji použít nechtěla, protože jak je už nějakou chvíli známo, chtěla jít domů, jen musela počkat, až na ni přijde v tom návalu řada.

Tomáš se rozhodl udělat Yenifer podprsenku z kokosu a na své dílo byl patřičně hrdý. Pochvala mu však hlad nezahnala, ale z lovu si přinesl tarantuli, kterou upekl v popelu a aby nebyl za lakomce, nabídl i ostatním. Pár dobrovolníků se našlo. Yenifer to komentovala slovy, že Tomáš nejí ani ježky nebo chobotnice, jak je vybíravý, a nakonec mu nevadí sníst pavouka. Chutnal prý jako upečená brambora.

Tomáš se také snažil prosadit do duelu Careva, ale moc úspěch neměl. Kristýna a Yenifer měly jasno, kmen by se moc oslabil.

 U Lovců

Jana a Nikola opět plánují hru po sloučení. Podobně to řeší i Veronika s Jackem. Veronika mu vrátila herní výhodu, kterou ji dal, když bylo pravděpodobné, že se ho kmen zbaví. To sice navenek Jack ocenil, ale úplně Veronice nevěří. Veronika je trochu znepokojená postojem Bandurka, který má pocit, že je největší „king“ a všichni s ním budou chtít být v alianci.

Podle Veroniky nějak přehlíží, že má terč na zádech a rozhodně by neměl být tak klidný, protože Pirát a Mikýř budou chtít být spíše s Janou a s Nikolou, takže by měli spolu s Jackem zkusit vymyslet, jak přežít. Jack by si mohl podle ní naklonit Piráta právě tou herní výhodou, která mu umožní získat odměnu ze souboje, i když kmen prohraje. Pirát by rozhodně ocenil hlavně možnost spojit se s rodinou, nebo alespoň dostat zprávu z domova.

Kmenová rada a duel

Yenifer svou herní výhodu nepoužila. Kmen Titánů tak poslal do duelu Ivanu a Márty nominoval Radka, jak měl od začátku v plánu.

Zdroje článku: