ZOO: Petr má jasno, Viky by nebyla vhodná manželka a matka pro jeho děti

ZOO: Petr má jasno, Viky by nebyla vhodná manželka a matka pro jeho děti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Viky začíná uvažovat o výpovědi. Důvodem je především těhotenské bříško, které už dlouho nedokáže skrývat a nemá chuť si něco vymýšlet. Stejně tak jí přijde nemožné, aby v současnosti řekla Petrovi pravdu. A bude stále přesvědčenější, že se rozhodla správně.

Velké změny čekají i Sid. Ta je rozhodnutá se dopátrat pravdy ohledně situace s pašovanými zvířaty, a dokonce je ve své honbě za pravdou ochotná riskovat i svobodu Adama, pokud je do celé věci zapletený. A získá spojence. Eliška se o mladé děvče začíná bát, a tak se rozhodne na ni dohlížet.

Ilonka se snaží Petrovi naznačit, že by si měl Viky víc vážit a třeba změnit svůj přístup, aby byl vůči ní přátelštější. On z toho však vydedukuje, že by jí měl přidat peníze a Ilonka si zoufá, jak může být tak chytrý člověk úplně natvrdlý, pokud jde o věci lásky.

Petr nějak vytuší, že má Viky v plánu odejít a začne si sepisovat seznam vlastností, které by měla mít jeho budoucí žena. Trochu tím podráždí i svého kamaráda Břéťu, a hlavně Danuši. Ta se synovi snaží naznačit, že jeho seznam připomíná spíš požadavky na robotku než obraz reálné ženy, ale Petr je přesvědčený, že je to jediná cesta, jak dětem najít vhodnou matku. Po zklamání s Markétou a marných nadějích, že se k němu vrátí Alex, nechce nic nechat náhodě a jeho další partnerka tak musí splňovat jasně daná kritéria.

Danuše už z jeho seznamu, kde je i požadavek, aby budoucí paní soudcová uměla svíčkovou, vybuchne a přímo mu řekne, zda by neměl o Viky uvažovat jako o budoucí ženě, protože děti ji milují, což by mělo pro začátek stačit.

Jenže k překvapení Danuše (a také Viky, která zaslechne útržek hovoru), Petr není o kvalitách Viky přesvědčený a jako budoucí ženu ji po svém boku nevidí. Dokonce se vyjádří, že nechce, aby na jeho dceru, až jednou bude v pubertě, měla Viky nějaký vliv. Přijde mu moc rázná a divoká. A hlavně to není Alex!

Viky je trochu z toho, co si nechtěně vyslechla, zklamaná a nezapomene to říct Markovi. Sama sebe chce přesvědčit, že je to dobře, a Petr si najde nějakou ideální ženu a ona tak bude moci dát výpověď, aniž by musela něco vysvětlovat.

Marii Roklové přijede na návštěvu matka, ale nedá se říct, že by byla vítaná. Situace se vyhrocuje, když se před ní Marie zmíní, že vychovatel z diagnostického ústavu, který v minulosti týral Vojtu, nesedí ve vězení, ale dělá zase u dětí. Babička Běla je přesvědčená, že má Vojta morální povinnost se k případu vrátit, aby tím ochránil další oběti, které se dostanou do spáru vychovatele. Vojta chce za minulostí udělat tlustou čáru, jenže není jednoduché se babičce postavit.

Zdroj článku: