Miroslav Hanuš z Ulice jako chladnokrevný sociopat v kriminální sérii Stíny v mlze

Miroslav Hanuš z Ulice jako chladnokrevný sociopat v kriminální sérii Stíny v mlze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miroslav Hanuš hraje sympaťáky i zloduchy. Nelze mu upřít ohromné charisma a smysl pro humor, s nímž nás opakovaně okouzluje v seriálu Ulice. Teď nás ale z jeho přísného a soustředěného výrazu pěkně zamrazí, až konečně dokoná svou pomstu na nenáviděné kriminalistce…

Tonda Hložánek je jednou z nejvtipnějších postav Ulice

Který fanoušek Ulice by nebyl také fanouškem Tondy Hložánka? Ačkoli začínal podobně jako Radek Mastný na pozici zkorumpovaného politika, sukničkáře a nepříliš oblíbené postavy, poslední dobou platí za jednoho z nejvtipnějších showmanů seriálu – přestože sukničkářem a povedeným starostou zůstává dodnes. Když prodělal mrtvici, přispělo to u něj k jakémusi polepšení. Třebaže se rád otočí za kdejakou sukní, cení si své manželky Mirky více než dříve a usilovně se snaží žehlit všemožné průšvihy, do kterých se svou lehkomyslností a veselou povahou neustále dostává.

Posílilo se i jeho přátelství s Lumírem Nyklem, jenž mu při neplechách a bláznivých nápadech často asistuje. Poslední takovou zkušeností byl neplánovaný výlet do Karlových Varů, kdy se s Lumírem opili tak moc, že když se pak probudili v neznámém hotelu, byli mírně řečeno v naprostém šoku. Tím spíš, že veškeré nápisy tam byly uvedené v ruštině. Unesl je snad někdo do Moskvy proto, že se Tonda nezúčastnil politického setkání? Kdepak, napětí a strach vyprchaly, jakmile se ukázalo, že s Lumírem to tentokrát zkrátka jen přepískli. A ne poprvé. Jistě ne ani naposled.

Václav Svoboda alias Lumír, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jejich svérázného smyslu pro humor si užila i Kateřina Dubovská, majitelka hospody, kterou chtěli pánové nachytat na kanadský žertík po telefonu. Ona je samozřejmě prokoukla a přispěla k další vtipné scéně na jejich účet. A tak je to s Lumírem a obzvláště s Tondou pořád. Aby se také člověk od srdce nezasmál, když pan Hložánek v jednom kuse zaměňuje slova a sype z rukávu samé dobré hlášky!

Pomstychtivý psychopat ze Stínů v mlze diváky zaujal

Docela jinou tvář ukazuje Miroslav Hanuš v novém seriálu České televize, který na našich obrazovkách běží od ledna 2022. Kriminální série Stíny v mlze představuje zajímavé případy z nevšedních míst v Ostravě a jejím okolí. Hlavními hrdiny jsou zkušená, neústupná a odhodlaná kriminalistka Magda Malá (Petra Špalková) a její nový kolega Martin Černý (Jiří Vyorálek). Oba věnují psychicky i fyzicky vyčerpávající práci téměř veškerý čas, zároveň se však snaží nezanedbávat své nejbližší, což jim ne vždycky vychází. Vedle policejní práce a vyšetřování tak může divák nahlédnout i do soukromých životů postav.

Ptáte se, jak do toho zapadá Miroslav Hanuš?

Ten zde hraje bývalého vězně Hrbka, jenž byl v prvním díle seriálu propuštěn na svobodu. Od té doby tráví prakticky každou chvíli plánováním důmyslné pomsty vůči Magdě, jež ho za mříže dostala. Velmi inteligentní a chladnokrevný psychopat s hrozivě soustředěnou tváří postupuje tiše, precizně a nenápadně. Právě výkon Miroslava Hanuše je tím, co diváci na seriálu oceňují nejvíce a co je udržuje v permanentním napětí. S každým dalším dílem se ptáme, kdy už Hrbek provede ten zásadní tah? Kdy vtáhne Magdu do své pasti? Nechme se překvapit…

 

Zdroje: