V úterní Ulici utrží vztah Blanky a Evžena další šrám kvůli Tomáškovi i Rosťovi

V úterní Ulici utrží vztah Blanky a Evžena další šrám kvůli Tomáškovi i Rosťovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rosťa se zeptá Evžena, jestli by nechtěl dělat službu na telefonu, tedy jakéhosi důvěrníka pro nešťastné alkoholiky. Blance se to samozřejmě nelíbí a ještě méně ji potěší požadavek, se kterým přijde novinář. Mezitím Irena ve škole naříká nad strastmi mateřství.

Evžen obdrží nečekanou nabídku plnou zodpovědnosti

Rosťa nabídne kamarádovi Evženovi, aby ve skupině pro anonymní alkoholiky dělal službu na telefonu. To znamená, že by fungoval trochu jako linka důvěry a povídal si s každým, kdo zavolá s nějakým trápením, např. alkoholik toužící se napít nebo někdo, kdo je jen velmi osamělý a potřebuje prohodit pár slov.

Zkrátka by fungoval jako taková podpora a Rosťa je přesvědčený, že by mu to šlo. Prý má na lidi čuch a Evžena považuje za klidného, vyrovnaného, zkušeného a empatického. Navíc abstinuje už poměrně dlouho a má potřebný nadhled. Jeho návrh pana Šmýda překvapí a bude zapotřebí nechat si to nejdřív projít hlavou – a zkonzultovat doma s Blankou.

Jak se dá očekávat, nebude z téhle novinky dvakrát nadšená. Podle ní si na sebe Evžen plete bič. Tuší vůbec, jak moc ho to bude psychicky vysávat? Bude muset mluvit s lidmi, kteří jsou úplně na dně, v krizi, rozhození a opilí. Ale už teď na něm vidí, že je bohužel rozhodnutý bez ohledu na její možné námitky. Strašná zodpovědnost by ho přitom mohla doslova sežrat. Rozmyslí si to ještě Evžen? Jak vlastně dopadne jeho úterní rozhovor s novinářem Daliborem Tomáškem? Byl by ochoten nechat článek vyjít i se zveřejněnou fotografií a plným jménem?

Irena už nezvládá náročnou péči o syna

Irena Landová už neví, jak dál. Unavená maminka mele z posledního a u kamarádky Magdy hledá útěchu. Noci s miminkem jsou nepředstavitelně náročné. Paní ředitelka vůbec netuší, kolik rostoucích zoubků ještě zvládne. Chlapec se budí prakticky každou hodinu, pláče a chce nakojit, a než ona stihne usnout, spustí se to celé nanovo. Magda ji obdivně ujistí o její statečnosti, ale Irena se skutečně ocitá na samém pokraji sil. Jak má v takovém režimu fungovat přes den?

Ačkoli se Radovan snaží, jak může, dítě zkrátka vyžaduje matčinu přítomnost. Jakmile však Irena přijde z práce domů, už to malé nemůže dát z ruky, a je z toho absolutně vyčerpaná, zoufalá a uplakaná, a tak Magdě nezbude než soucitně utírat slzičky a trpělivě utěšovat. Dokonce za ni ochotně vyřídí pracovní telefonát.

Do jejich už tak napjaté chvíle ve studovně náhle vrazí Soňa s několika papíry k podpisu. Magda je nechá o samotě a Irena se pokusí kvůli pracovním povinnostem statečně držet, ale zástupkyně si samozřejmě všimne, že je něco špatně. Snadno odhadne, že toho Irena má ve škole nad hlavu a doma se ani pořádně nevyspí. Prozradí jí, že to měla svého času stejně, a poradí jí opravdu elegantní řešení – přestat kojit. Když to udělala, Erikovi bylo asi půl roku, a náramně se jí ulevilo. Irena jí za nečekanou radu poděkuje a Soňa s úsměvem dodá, že mámy musejí držet při sobě.

Zdroj článku:
  • Autorský text