V páteční Ulici všichni uvítají Tomáškův nápad, jen maloměšťačka Blanka si postaví hlavu

V páteční Ulici všichni uvítají Tomáškův nápad, jen maloměšťačka Blanka si postaví hlavu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to hlavně Evženova věc, jestli chce pod vlastním jménem vystupovat v Tomáškově článku o alkoholicích, ale Blance to vadí – opravdu hrozně moc. Požádá ho, aby s novinářem žádný rozhovor nedělal, přestože by Evženova osobní zkušenost mohla lidem pomoct. Debata se nakonec zvrtne v hádku.

Blanka má vůči Tomáškovi nadále výhrady

Blanka se zeptá Kristýny, jestli věděla, že Evžen předchozího dne mluvil na setkání alkoholiků prakticky o celém svém životě. Pochopitelně při vyprávění zmínil také Blanku. Sice o ní nemluvil nijak podrobně, ale prozradil, že se rovněž léčila a že měl strach, aby ji teď vlastními problémy nestáhl zpátky do závislosti. Novinář Tomášek má tím pádem o jejich rodinných problémech pomalu lepší přehled než mnozí jejich blízcí. Je jistě zvláštní, že se přišel do skupiny podívat zrovna ve čtvrtek. Tomu se říká mizerné načasování a podivuhodná náhoda.

Rozkol v rodině kvůli Tomáškovi?
Rozkol v rodině kvůli Tomáškovi? | Zdroj: TV Nova

Kristýna prohlásí, že o Evženově záměru nemohli s Daliborem dopředu vědět a že určitě nezneužije nic, co se dozvěděl. Přesto ho Blanka podezírá, jako by byl nějaký bulvární čmuchal, a to dívce samozřejmě vadí. Je to přece pořád ten samý novinář, kterého máma nedávno vychvalovala do nebe za to, že si podal Julii Papežovou. Je skvělý člověk a profík dodržující etická pravidla. Nejvíc ale Kristýnu mrzí, že máma nevěří jí a očividně si myslí, že je husa, která naletí úplně každému.

Maloměstská panička z Jihlavy, řekne Evžen o Blance

Evžen se sejde s alkoholikem Rosťou, se kterým se zná ze skupiny. Řekne mu, že ten host, který se ve čtvrtek ukázal, byl novinář toužící napsat článek o áčkách. Rosťa nečekanou informaci přivítá vcelku nadšeně. Lidé toho o skupině moc nevědí, a tak by bylo fajn obohatit jejich znalosti. Bez souhlasu nicméně Tomášek nesmí zveřejnit nic, co na setkáních uslyší. Evžen se má s redaktorem potkat, ale byl by rád, kdyby se Rosťa přidal, protože koneckonců ví o áčkách víc než on. Chronický recidivista ovšem příliš dobrou reklamu nedělá…

Tomášek chce pochopitelně postavit článek na osobních příbězích, jinak by neměl šťávu. Proto se ostatně toužil sejít zrovna s Evženem, jehož vyprávění jej dostalo. Nabízí mu takovou míru anonymity, jakou si bude přát. Klidně mu může změnit i jméno. Pan Šmýd se ale bude muset nejdřív rozmyslet a poradit s rodinou. Sám by rád pomohl ostatním tím, že je povzbudí vlastním pravdivým zážitkem, ale Blanka mu v jeho záměru brání. Nestojí o to, aby se na ni někdo díval skrz prsty, a nechce si nechat zničit pověst. Evžen ji v afektu označí za maloměstskou paničku.

Drzý Erik odmlouvá profesoru Rambouskovi

Eddie se pátečního rána potká ve školní šatně s Erikem a vyzve ho, aby se přezul. Mladík si ale ponechal své špinavé boty zcela záměrně. Proč by se měl vlastně přezouvat, když ani pan profesor to nedělá? Protože je to ve školním řádu, kamaráde. Eddie navíc zatvrzelému žákovi výmluvně předvede své fungl nové sálovky s čistou podrážkou. Takovými se Erik pochlubit rozhodně nemůže. Tím ale chlapcovy rošťárny nekončí. Zcela nevzrušeně zatáhne odpolední vyučování a místo školy vyrazí na setkání s kamarády. Ještě větší průšvih si přivodí příští týden…

Zdroj článku:
  • Autorský text