Linda Rybová z Ulice: Hrát alkoholičku a znásilnění je pořádná nálož

Linda Rybová z Ulice: Hrát alkoholičku a znásilnění je pořádná nálož
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka Voláková nemá v Ulici zrovna nejsnadnější osud. Titul alkoholičky ji bude stíhat už navždy. Ale pere se s ním i závislostí velmi statečně. Musela se vypořádat s násilím, kterého se na ní dopustil její manžel. Jak se Lindě Rybové líbí v takové roli?

Linda Rybová patří k našim nejžádanějším a nejúspěšnějším herečkám. Dokáže se vžít do každé role, ať už se jedná o princeznu nebo roli distingované právničky nebo zubařky. Právě zubařku Blanku Volákovou ztvárňuje v nekonečném seriálu Ulice.

Blanka je ústřední a výraznou postavou Ulice, a tak je herečka často středem pozornosti i v běžném životě. Její postava má totiž velké potíže s alkoholem, a protože se jí chopila opravdu věrně, odmítali jí prodat láhev s alkoholem v obchodě. Nikoliv však jako Blance, ale jako Lindě Rybové. 

I tak má Linda Rybová svou postavu ráda. Snaží se jí věnovat důkladnou přípravu. Protože alkoholu neholduje, čerpala inspiraci ve svém okolí. Jak na to šla? „V první řadě jsem si přečetla podklady k tématu, které jsem dostala od dramaturgů. Pak jsem se také ptala pár lidí ve svém okolí, kteří mají s alkoholem větší zkušenosti než já.

Ve svém okolí jsem si vybrala tři osoby, které pijí často nebo jsou specificky opilé. Přes fyzické projevy a jejich vizualizaci jsem se snažila dostat k těm psychickým prožitkům. A to se pak snažím zahrát.  Naopak z vlastní zkušenosti znám Blančiny psychické propady. Je to hodně citlivá žena a ke všem problémům je hodně senzitivní.

To ji strhává do těch vod, kde začíná být labilní. Tomu dokážu porozumět, navodit si ten pocit, pak ho znásobit a zahrát,“ prozradila herečka pro Ahaonline.cz.

Scenáristé v její roli zašli ještě dál. Jakoby nestačily potíže s alkoholem, dojde v Blančině vztahu s manželem k znásilnění. Jejího manžela se chopil herecký kolega Vasil Fridrich, a i když je pro ně natáčení mnohdy zábavou, u takových odporných scén je humor přešel.

„S Vasilem (herec Vasil Fridrich, pozn. aut.) toho máme v rámci Ulice za sebou už hodně, lecčemu se umíme už zasmát, ale tady nebylo do smíchu nikomu. Ani nám, ani režisérovi, ani štábu. Točilo se to víckrát, jednou jsem se u toho napadení docela dost praštila do hlavy o postel, na kterou mě můj seriálový manžel hodil, ale to byla spíš moje chyba,“ prozradila na webu Dama.cz.  

Zdroje článku: