Le Mans '66' (2019): Christian Bale se nevešel do závodního auta a musel zhubnout

Le Mans '66' (2019): Christian Bale se nevešel do závodního auta a musel zhubnout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aby se hollywoodský herec Christian Bale mohl ujmout role závodníka Kena Milese ve filmu Le Mans '66, musel držet přísnou dietu. Do stísněných prostor závodního modelu z 60. let se totiž se svou postavou nevešel.

"Do toho auta jsem musel vlézt, ale nemohl jsem. Tyhle šílené vozy rozhodně nebyly vyrobené pro komfort," přiznal Bale listu Variety.  

Herec Matt Damon silnou vůli svého kolegy obdivuje. "Zeptal jsem se ho, jak se mu podařilo tak rychle zhubnout, a on řekl, že prostě nejedl. Bale je skutečný profesionál, má neuvěřitelnou disciplínu," prohlásil Damon.

Christian Bale přitom nebyl při těle kvůli nezdravé životosprávě: role v Le Mans '66 nešťastně přišla zrovna poté, co dotočil drama Vice. A právě v tomto filmu musel být coby někdejší viceprezident USA Dick Cheney naopak obtloustlý, takže přibral 18 kilogramů. 

Není to poprvé, co herec musel s váhou nahoru a dolů. V roce 2004 shodil téměř 30 kg, aby zahrál co nejpřesvědčivěji Trevora Reznika trpícího nespavostí v dramatu Mechanik, o pár let později zase musel nabrat svalovou hmotu a vypracovat si perfektní postavu pro roli Batmana.