Nová hvězda na Youtube aneb jak nám Kevin James vrátil kvalitu

Nová hvězda na Youtube aneb jak nám Kevin James vrátil kvalitu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když byla roku 2005 založena platforma Youtube, mohl každý kreativní člověk ukázat svůj talent celému světu. Časem se ale kvalita ztrácela a dnes jde pouze o sledovatelnost a o to, kolik má video palců nahoře. Dokud se na digitálním plátně neobjevil Kevin James.

Miláček ze seriálu „Dva z Queensu“

Kevin James samozřejmě není zcela neznámý obličej. Sice byl v Americe dlouhé roky známý jako stand up komik, nejvíce se ale proslavil sitcomem „Dva z Queensu“, ve kterém hrál milého a trochu naivního Douga Heffernana.

Po seriálu se věnoval filmům. Jeho komediální strana a přirozená vtipnost mu takřka nikdy neumožnily roli ve vážnějším snímku, od roku 2004 se objevoval pouze v komediích.

Až roku 2020 se mu podařilo zazářit v dramatickém thrilleru „Becky“, kde si zahrál krvelačného nacistického vraha.

Počátek druhé kariéry na internetu

Na začátku roku 2020 začal Kevin James aktivně s Youtubem. Jinak než klasičtí youtubeři, jenž se soustřeďují například na souboje či na pranky se skrytou kamerou, nabízí nám James klasickou a kvalitní filmovou tvorbu přizpůsobenou na Youtube.

Jeho videa se dají rozdělit do několika kategorií. Nejpopulárnější je jednoznačně „Sound Guy“. Kevin James (oblečený jako zvukař, v ruce drží velký mikrofon) se pomocí fantastických green screen efektů objeví v reálně existujících filmech, kde aktivně interaguje s herci z dané scény.

Rubrika „Hopes and dreams“ zahrnuje krátké scénky z kancelářského okolí. James v každé epizodě svěří svému kolegovi, z jakého šíleného důvodu dneska ukončí svou práci v kanclu (např. protože si chce koupit šimpanze). Kolega mu jeho „sny“ vždy rozmluví a scénka skončí, jak začala: v kanclu.

Kinematograficky nejluxusnější jsou Jamesovy „Short Films“. Během krátké doby (většinou maximálně do čtyř minut) nás dokáže James svým skvělým herectvím a dokonalou kamerovou prací upoutat tak silně, jako bychom se dívali na celovečerní film. A to i pak, když dvě minuty pouze pozorujeme, jak se Kevin James dívá na červený semafor a zažívá emocionální výkyvy.

Kevin James vskutku vrátil na Youtube kvalitní natáčení. Navíc dokázal, že umí více než být jen komediální tlouštík. Ukázal, že umí být režisérský génius a fenomenální herec.

Zdroj:

  • autorský text