Indiana Jones 5 odložen na léto 2022, Spielberg odstoupil od režie

Indiana Jones 5 odložen na léto 2022, Spielberg odstoupil od režie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Harrison Ford zakrátko oslaví 78. narozeniny a na první klapku dlouho plánovaného filmu Indiana Jones 5 stále čeká. Když se už zdálo, že se konečně začne natáčet, pandemie nového koronaviru projekt opět oddálila.

Režisér Steven Spielberg před časem prohlásil, že se nové dobrodružství slavného profesora archeologie musí stihnout předtím, než Ford překročí osmdesátku. Pokročilý věk hlavního hrdiny byl přitom předmětem kritiky už v případě filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky z roku 2008. 

Spielberg si uvědomil, že nestárne jen Harrison Ford, ale i on sám. A zatímco Forda v hlavní roli nikdo nahradit nemůže, post režiséra tak neotřesitelný není. Po dlouhých prodlevách a problémech se scénářem se rozhodl od režie odstoupit. 

Studio Disney doufá, že "mladší krev" na režisérské židli bude schopna nový snímek lépe přizpůsobit současné divácké generaci, a jako režiséra angažovala Jamese Mangolda. Spielberg se nicméně bude podílet aspoň na produkci. 

Indiana Jones 5 se měl začít natáčet už v těchto dnech, ale pandemie Covid-19 všechny plány opět přerušila. Datum premiéry se (prozatím) posunulo na červenec 2022.