Práce nebo rodina? Co je pro Karlu důležitější a proč nemůže mít obojí?

Práce nebo rodina? Co je pro Karlu důležitější a proč nemůže mít obojí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karla a Kryštof se dnes zase chytnou kvůli nabídce, kterou policistka dostala od šéfa. Mára doufal, že se jeho žena po mateřské do práce už nevrátí, že zkrátka bude chtít zůstat doma s dětmi. Navíc se mu nelíbí představa, že by se denně vrhala do nebezpečí. Karla to ale vidí jinak…

Ježíšek není, usoudí Vojta. Rodiče se pořád hádají!

Už to vypadalo, že mezi Kryštofem a Karlou se konečně všechno urovná. Usmívali se na sebe, měli se k sobě, toho si všiml i Luboš. Nyní se však na obzoru objevila nová výzva, která je postaví před další těžkou zkoušku. Protože Jirka je na nucené dovolené, Mikeš nemá na kriminálce dostatek lidí, a tak povolá Karlu zpátky do práce. Ta je jeho nabídkou mile potěšena, dokud se kvůli ní nezačne s Kryštofem hádat. Vojta je oba nepříjemně překvapí, když prohlásí, že žádný Ježíšek neexistuje! Kdyby ano, splnil by mu vánoční přání a rodiče by na sebe přestali křičet.

Kryštof i Karla se poněkud upokojí a pokusí se mu vysvětlit, že si jen vyjasňují určité věci. Neznamená to, že by se neměli rádi. Karla se nakonec odhodlá ke kompromisu. Odmítne nabídku, která by znamenala práci na aktuálních, nebezpečných případech. Přijme ale jinou – bude se snažit vyřešit odložené případy.

Věří, že tím vůči Kryštofovi udělá dostatečně vstřícný krok, jenže jemu se na tom pořád něco nezdá! Myslel si, že Karla se už do práce vůbec nevrátí. Vyhovovalo by mu, kdyby jen seděla doma a pečovala o děti, hezky v bezpečí.

Záhadná kráska chce mluvit s Lumírem

Vendula s malou Eliškou odjíždí na ozdravný pobyt za Ájou. Zatímco Mária to dojme až k pláči, Pavlík se těší, jak si dá nohy nahoru, otevře pivo a vychutná si trochu klidu. Vzápětí ovšem do bistra vstoupí atraktivní mladá dáma, která prosí o bagetu a přeje si mluvit s Lumírem. O žádném klidu tím pádem nemůže být řeč. Kdo je ta tajemná kráska a proč se shání zrovna po Lumírovi? Ani ten zpočátku netuší, že se jedná o Kateřininu dceru Martinu, jež právě přiletěla z Itálie. Dosud ji viděl pouze na fotkách, a to jenom z dálky nebo zachumlanou v čepici.

Kateřinu samozřejmě těší náhlý příjezd dcery, zároveň v ní ale vyvolává spoustu otázek. Je zvláštní, že Martina dostala volno v práci tak rychle, když se odtamtud o svátcích nemohla prakticky ani hnout. Co za tím asi vězí?

Dala snad Martina v práci výpověď? Zdroj: TV Nova

Fyzika je v Ulici zakletým předmětem

Ivě nevadí, že Žofka tráví u Klímových čím dál více času, snad aby nemusela být doma s přísnou mámou. Nehodlá jí ovšem platit za to, že se s Michalem dívají na videa. Oznámí synovi, že jí bude platit pouze za opravdové doučování. Žofka samozřejmě souhlasí, je ostatně vděčná už za to, že má kde být a že ji Michal alespoň rozptýlí.

Dnes dívka dorazí ke Klímovým v obzvláště mizerném stavu, celá uplakaná a s rozmazanou řasenkou. Iva ji zručně odlíčí a pokusí se ji utěšit. Žofka se jí svěří, že dostala trojku z fyziky, ale její máma kvůli tomu vyvádí, jako by se měl zhroutit svět. Je nesmírně přísná a požaduje zázraky tam, kde Žofie učivu skoro vůbec nerozumí.

Zdroj článku:
  • Autorský text