Nic nás nerozdělí (2012): Jak se dovolená může rázem změnit v peklo

Nic nás nerozdělí (2012): Jak se dovolená může rázem změnit v peklo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pětičlenná rodina se rozhodne na Vánoce odjet na dovolenou do Thajska. Chtějí jen na chvíli utéct od každodenního ruchu, to co je čeká bude ale mnohem horší. Přežijí tsunami nebo se už nikdy neuvidí?

Americko-španělské drama Nic nás nerozdělí z roku 2012 představuje příběh podle skutečné události o manželích Bennetových a jejich třech dětech. Rodina se vánoční svátky rozhodne strávit na dovolené, tam si chtějí jen odpočinout a zapomnenout na starosti, ze začátku si tedy užívají pobyt v ráji, dva dny po Štědrém dni ale jejich radovánky náhle končí. Asii totiž zasáhne ničivá vlna tsunami a jim se samozřejmě nevyhne. Voda se valí na hotelový komplex a nikdo už nestihne uniknout. Vlna hotel smete a s ním i všechno a všechny ostatní. Každého nese jinam, a tak se i rodina rozdělí. Voda v sobě skrývá spoustu nebezpečí, i tak se ale podaří všem členům rodiny přežít. Tím ale tento děsivý zážitek rozhodně nekončí. Po tsunami nastane naprostý zmatek, tamní nemocnice jsou v hrozném stavu a je téměř nemožné najít jeden druhého. Dokáží vše překonat a být zase spolu?

Proč se na film podívat?

Film má skvělá hodnocení, ať už díky faktu, že se příběh opravdu odehrál a pro diváka jde tak o opravdu nezapomenutelný zážitek nebo kvůli skvělým hereckým výkonům. Naomi Wattsová v roli matky byla dokonce za svůj výkon nominována na Oscara. Strach, paniku, bolest a hlavně závažné zranění hrála opravdu přesvědčivě, až je strašné myslet na to, co tsunami skutečně dokáže způsobit. V roli otce můžete vidět Ewana McGregora. Diváky také může přilákat mladý Tom Holland, nyní známý hlavně díky své roli Spider-Mana. V tomto filmu si ale zahrál nejstaršího syna, který se později stará o svou matku, která s vážným zraněním skončí v tamní nemocnici.

Film tedy jistě stojí za zhlédnutí, i když se nejedná o úplně odlehčený film a téma, spíše budete vyděšení a napnutí a možná budete prožívat chvíle společně s hlavními hrdiny. Rozhodně ve vás tedy film něco zanechá.