The Matrix 4 (2021): Neo obživne po 18 letech. Spekuluje se, že bude naklonován

The Matrix 4 (2021): Neo obživne po 18 letech. Spekuluje se, že bude naklonován
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když filmová trilogie skončí smrtí hlavního hrdiny, obvykle se na další díly nepomýšlí. Matrix si ale pohrával s realitou zcela jiným způsobem než dosavadní známé příběhy, a tak je možné, že život Nea nebyl ukončen smrtí jednou provždy.

Jakým způsobem režisérka Lana Wachowski nastaví kaši pro The Matrix 4, nebylo dosud zveřejněno. Jisté jen je, že Keanu Reeves a jeho filmová partnerka Carrie-Anne Moss se opět ujmou hlavních rolí. Spekuluje se, že Reeves znovu ztvární vyvoleného Nea, ačkoli jeho postava na konci třetího dílu Matrix Revolutions zemřela. 

"Podle jedné teorie Matrix nevytváří pokaždé nové lidské jedince, ale obnovuje je z jejich DNA. Nový Neo by tak byl vlastně klonem, vypadal by skoro stejně jako jeho předchůdce, ale možná by měl jen trochu jiné vlastnosti," míní filmová recenzentka Gabriella Geisinger z webu DigitalSpy.

Představitelka Trinity Carrie-Anne Moss loni oslavila 52. narozeniny a natáčení akčních scén pro ni bylo o něco obtížnější než před 20 lety. Nabídka k natočení čtyřky ji překvapila. "Byla jsem v šoku. Ale na něco takového se nedá říct ne," uvedla s tím, že The Matrix 4 nebude "pokusem něco opakovat, ale rozšířením předchozího děje".