Irena z Ulice se zklamala v mnoha mužích, než našla toho pravého

Irena z Ulice se zklamala v mnoha mužích, než našla toho pravého
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zavzpomínejme si společně na cestu Ireny Landové seriálem Ulice, a to již od jejího samého začátku v roce 2015, kdy jako úzkostlivá učitelka obvinila Tonyho ze zneužívání dětí. Zamilovala se do hasiče, který chodil s jinou a projevil se jako pedant. Zklamání v lásce jí připravil dokonce i Prokop.

Po mnoha zklamáních se Irena dočkala štěstí

Irena Landová, zpočátku poměrně úzkoprsá učitelka, později přepečlivá ředitelka, se v Ulici objevila poprvé v roce 2015. Tehdy to bylo v roli starostlivé třídní učitelky Dagmařiných dcer Patricie a Julie. Digi byla bývalou manželkou Tonyho, jehož Landová křivě obvinila ze zneužívání obou malých děvčat.

Práce ve školství a starost o žáky pro ni byla dlouhou dobu vším. Není divu, že ji rozhodilo a vlastně i potěšilo, když o ni začal projevovat zájem Radek Mastný. Hezky rychle ale pochopila, o co mu skutečně jde, a dala mu víc než jasně najevo, že o jeho další pozornost nestojí.

Kateřina Holánová jako Irena z Ulice
Kateřina Holánová jako Irena z Ulice. | Zdroj: TV Nova

Také se nešťastně zamilovala do hasiče Aleše, jenž tenkrát chodil s Gábinou Pumrovou. Chlap, co se navenek jevil jako příkladný partner i skvělý náhradní táta pro Šimona, se ukázal být majetnickým pedantem, který toužil v životě své nové rodiny kontrolovat naprosto vše, a tak s ním Gábina s pomocí Hynka vyrazila dveře.

Další zklamání v lásce Irenu čekalo, když se zakoukala do kamaráda a kolegy Prokopa. Právě kvůli němu si zasedla na Magdu, na niž žárlila. S tou se ale nakonec spřátelila a nyní jsou z nich nejlepší kamarádky.

Pak se na Landovou usmálo štěstí, když ji Tomáš Jordán seznámil s kolegou Radovanem. Ten byl původně míněn jako nová partie pro Magdu, jenže se ukázalo, že ho mnohem víc okouzlila Irena. Jejich vztah se neobešel bez překážek a karambolů. Největší zkouškou prošel v době, kdy Radovan získal pracovní nabídku, po níž vždycky toužil a která znamenala dlouhodobý pobyt v Peru. Pravdu o budoucích plánech před Irenou dlouho skrýval, což vedlo k nepříjemným hádkám a málem i k rozchodu. Radovan se musel hodně snažit, aby ji o své upřímné lásce přesvědčil. Irena ho navíc prakticky dotlačila k žádosti o ruku. Na nějaký čas s ním odletěla do Peru, kde se splnilo její největší životní přání – konečně otěhotněla. Vrátila se do Česka, aby Prokopovi nabídla pomoc s jistými nepříjemnými kauzami ve škole. Aktuálně už si užívá mateřské dovolené. Na doporučení lékaře se rozhodla dopřát si více klidu a ze dne na den přesunout ředitelskou funkci na Magdu.

Další zajímavé role Kateřiny Holánové

Irena Landová je zatím nejvýraznější seriálovou rolí herečky Kateřiny Holánové, kterou mohou diváci dále znát např. z filmu Nuda v Brně (2003), kde ztvárnila postavu Olinky Šimákové. Za tuto roli byla nominována na Českého lva a obdržela za ni první cenu na 5. ročníku filmového festivalu na Slovensku (2003). V roce 1998 dokončila studia na brněnské konzervatoři, načež zamířila do Klicperova divadla v Hradci Králové. Roku 2004 nastoupila do činohry Národního divadla v Brně a v roce 2006 se stala členkou Činohry Národního divadla. Zahrála si rovněž v seriálech Četnické humoresky (2007), Nemocnice na kraji města – nové osudy (2008), Modrý kód (2017–2020) aj.

Zdroje článku: